Geslaagd concert van Peter Witteveen

door | jan 6, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Peter Witteveen is 50 jaar organist en heeft dit op vrijdag 5 januari 2018 in een volle Vaassense Dorpskerk gevierd met een dankdienst en een orgelconcert.

Ds. Barend Weegink uit Katwijk leidde de dankdienst. Hij is al jaren bevriend met de jubilaris en wist uit deze rijke ervaring ook de nodige annekdotes op te doen. Hij ging ook voor tijdens het 40-jarig jubileum en memoreerde dat het orgelconcert toen leed onder het vuurwerk dat toen ’s avonds werd afgestoken. Daarbij vergeleken was het nu een serene rust in de kerk. In de dienst kwam muziek ruimschoots aan de orde, zowel het musiceren als het zingen. Het is een opdracht voor de christenen.

Tijdens het orgelconcert kwam Peter met een mooi gevarieerd programma met stukken van bekende componisten als Bach, Händel en Mendesohn, maar ook van minder bekende. Daarmee liet Peter de mogelijkheden van het orgel voluit spreken, soms met een krachtig stuk als de Toccata in d moll van Johann Sebastian Bach en dan weer met een sereen en rustig stukken als het Andantino pour Grand Orgue van César Franck. De aanwezigen luisterden ademloos en genoten van het concert.

Na het concert zong de cantorij van de hervormde gemeente een speciaal voor Peter gedicht lied en vervolgens sprak Joop van Essen als voorzitter van de kerkrentmeesters Peter toe. Hij haalde daarin zijn vele verdiensten aan zowel voor de koren als voor de hervormde gemeente. Peter kreeg vervolgens een oorkonde en een insigne in goud met briljant.

De avond werd afgesloten met een informeel samenzijn met een hapje en drankje. De aanwezigen keken terug op een geslaagde avond en feliciteerden Peter en zijn vrouw met deze mooie avond en zijn indrukwekkende carrière.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: