Op donderdagavond 17 mei 2018 geeft Gert van Hoef een orgelconcert in de Dorpskerk van Vaassen. Hij bespeelt dan het bijna twee eeuwen oude Armbrostorgel.

Gert van Hoef is wellicht nog niet bekend, maar hij is er een van de jonge generatie van veelbelovende organisten. Hij ontdekte al op 13-jarige leeftijd het orgel als muziekinstrument. Na wat lessen van zijn opa nam hij vervolgens bij een ervaren organist les en kwamen zijn talenten al snel tot ontplooiing.

Al snel nam hij ook deel aan concoursen, waar zijn orgelspel ook gewaardeerd bleek te worden. In zijn leeftijds- en muziekcategorie haalde hij al op 15-jarige leeftijd voor het eerst een 1e prijs. Er volgden al snel meerdere prijzen en professionele docenten. Gert besloot al snel dat hij nog verder wilde met zijn muziek en schreef zich in aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2017 studeerde hij daar af met een 8,5 op het orgel van de St. Bavokerk in Haarlem.

Door zijn spel en doordat hij een aantal van zijn vertolkingen op Youtube heeft geplaatst, werd hij al snel bekend en heeft hij al vele concerten in binnen- en buitenland op zijn naam staan. Op 17 mei kunt u zijn spel in de Dorpskerk van Vaassen beluisteren. Laat u daar verrassen met zijn keuze uit oude klassieken, maar ook van modernere stukken.

De toegangsprijs voor het concert bedraagt € 7,50. Aanvangstijdstip is 20.00 uur. De kerk gaat open om 19.30 uur, zodat vóór het concert nog koffie of thee gedronken kan worden (Dit is bij de prijs inbegrepen). Kaartverkoop uitsluitend bij de ingang van de kerk.