FOTOBIJSCHRIFT:
Tim van Huffelen is een paar maanden geleden gestart met een bijzonder bedrijf. Hij noemt zichzelf ‘automakelaar’. “Opdrachtgevers vertellen welke auto ze graag willen aanschaffen en ik ga op zoek. Ook verkoop ik auto’s voor mijn klanten. Neem gerust eens contact op met Automakelaar Tim!” EIGEN FOTO


EPE – Tim van Huffelen (31) uit Epe is onlangs begonnen met een bijzonder eigen bedrijf. De enthousiaste ondernemer noemt zichzelf automakelaar. “Ik ben veel meer dan alleen maar een autohandelaar. Ik help mensen bij hun zoektocht naar een andere auto en ik verkoop auto’s voor mijn klanten. Bij zowel koop als verkoop blijkt gewoon dat er veel behoefte is aan iemand met kennis van zaken. Iemand die je helpt bij het maken van de juiste keuzes. Ik help graag, want ik ben jouw Automakelaar Tim!”

Van Huffelen is, net als vele andere ondernemers natuurlijk niet vies van geld verdienen, maar bovenal noemt hij zichzelf autoliefhebber. “Mijn vader werkt bij een garagebedrijf, als kind was ik daar al heel veel te vinden. Sinds mijn geboorte stroomt er olie door mijn aderen. Toen ik drie was, kende ik praktisch alle automerken uit mijn hoofd. Sindsdien is de liefde voor auto’s nooit meer weggegaan.”

‘Van mooie middenklassers tot Ferrari’s’
Het kon dus niet anders dan dat hij de studie autotechniek zou gaan volgen. “Al ben ik eerlijk gezegd nooit echt een sleutelaar geweest. Ik wilde liever geen smerige handen krijgen.” De verkooptak lag hem veel beter. Na stages en diverse banen bij autobedrijven waarbij alle facetten uit de auto-business (zoals schadeherstel, technische ervaring en salesfuncties) de revue passeerden. “Ik heb jarenlang gewerkt bij Broekhuis, maar was vervolgens ook een periode werkzaam voor het exclusieve Autobedrijf Wim Prins.” Van mooie middenklassers tot luxe Ferrari’s, auto’s hebben inmiddels geen geheimen meer voor Van Huffelen. “Daarbij is er nog één ding essentieel aan mijn werk: contact met de klant. De combinatie auto en mens is geweldig. De persoon achter de auto (of die auto nu verkocht of gezocht moet worden) vind ik altijd zeer interessant. Ik zet graag mijn kennis in en help anderen zo om een auto te verkopen of te vinden.”

Automakelaar Tim richt zich op het hogere segment auto’s, vertelt Van Huffelen. “De prijs van een auto moet kloppen. We hebben verstand van de waarde en zetten die kennis graag in voor anderen.” Hoe het dan verder in z’n werk gaat, is kinderlijk eenvoudig, aldus de Epenaar. “Wanneer ik een auto voor iemand verkoop dan hebben we een intakegesprek waarbij we samen de verkoopprijs bepalen. Vervolgens maak ik mooie foto’s en plaats ik de auto met alle informatie op mijn website  www.automakelaartim.nl.

Voor al die werkzaamheden bereken ik een vast tarief voor van 200 euro. Desgewenst zorg ik er voor dat de auto perfect gepoetst en schoongemaakt wordt. Wordt de auto uiteindelijk verkocht dan bereken ik een verkoopcommissie. Is dat onverhoopt niet zo, dan betaal je niets. No cure, no pay.”
Voor de andere groep klanten zet Automakelaar Tim zoekopdrachten uit. “Ben jij op zoek naar een bepaalde auto? Laat het me weten. Ook het aankopen van een nieuwe auto vraagt om kennis en know-how. Ik kijk graag mee adviseer, onderhandel en wikkel het volledige aankoopproces voor jou af. Samen streven we naar de beste deal!”