Foto: Burgemeester deelt ijs uit aan de deelnemers!

 

EPE/HEERDE – Een mooie route fietsen en nog een goed doel ondersteunen ook. Het zijn eigenlijk prachtige ingrediënten voor een heerlijke middag. Afgelopen zaterdag vond het evenement Epe voor Epe plaats. Bij dit initiatief van de Rotary Epe en Innerwheel Epe werden dit jaar vijf goede doelen gesteund. In totaal haalde men ruim 7000 euro op.

De fietsers moesten 10 euro betalen om deel te nemen. Dat bedrag kon direct volledig besteed worden aan een zelf gekozen goed doel. Zo kon het zijn dat de één fietste voor BSO Kierewam van de stichting Koppel-Swoe, maar dat de ander het geld liever besteedde aan het Geheugensteunpunt in Epe.

Ook Volkstuinvereniging Het Hoge Land, Tafeltennisvereniging De Spinners Emst en de St. Bernardusschool Epe hadden dit jaar goede doelen ingediend. Het totaalbedrag dat deze editie binnengehaald is, is iets meer dan 7000 euro geworden. Hoe de exacte verdeling onder de vijf goede doelen is, wordt later nog bekend gemaakt.

Gerben Tijssen en Roy Hoffman
Al fietsten uiteindelijk niet alle zeshonderd kaartkopers mee, voor degenen die wel op de pedalen stapten, was het oprecht een prachtige editie van het Fietsevenement Epe voor Epe 2018. Voorafgaand, tijdens en na de fietstocht van ofwel 20 ofwel 30 kilometer werden alle deelnemers verrast met heerlijke lekkernijen en met livemuziek (Gerben Tijssen en Roy Hoffman).

Zowel bij de start- en stopplek (de Veluwse museumboerderij Hagendoorns Plaatse), als ook bij de rustplek (Natuurboerderij Villa Bakhuis) was het gezelligheid troef.
Toch is er dan natuurlijk nog één element heel belangrijk tijdens zo’n fietstocht: het weer. Ook daar zat alles mee.

Het was niet te koud en niet te warm en er is geen spatje regen gevallen: ideaal fietsweer noemt men dat. Een mooie route fietsen en ook nog een goed doel ondersteunen: veel meer heeft een mens niet nodig.
Op de facebookpagina van Epe voor Epe (www.facebook.com/epevoorepe) zijn alle foto’s van deze editie te bekijken. Nadere informatie is te verkrijgen via www.epevoorepe.nl.