Gisteren is de eerste laadpaal vanuit de Veluwse groepsaankoop in gebruik genomen. De Eper wethouder Erik Visser onthulde deze paal samen met voorzitter van de VeluweAlliantie Willem Bijleveld. De paal voor elektrische auto’s is geplaatst in bungalowpark De Rietberg in Epe

Aanbod

In de zomer van 2019 zijn Veluwse ondernemers en grondeigenaren benaderd met de vraag of zij mee wilden doen met een groepsaankoop van laadpalen voor elektrische auto’s. Meer dan dertig belangstellenden hebben zich toen aangemeld. Vervolgens is gekeken welke leverancier het beste aanbod deed om deze palen te leveren. ParkNCharge kwam daarbij als beste uit de bus.

Aan de slag

Dit bedrijf is daarna meteen aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor een levering. De ondernemers die zich als eerste hebben aangemeld krijgen de komende maanden ook een laadpaal aangeboden. Andere Veluwse ondernemers kunnen zich hiervoor nog aanmelden en eveneens profiteren van de gezamenlijke inkoop.

Inzet

Er zijn goede wederzijdse afspraken gemaakt om de recreatieondernemers maximaal te ontzorgen en de kosten te minimaliseren, delen de initiatiefnemers mee. Inzet is de Veluwe een nieuwe duurzame impuls te geven en bezoekers een betere service te bieden. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen een mail sturen naar laadpalenveluwe@parkncharge.nl.