Wekenlang geen druppel regen. Tot donderdagavond. Op het programma van het 100 jarig Emsterfeest staat een groots vuurwerk. Het is klokslag 22.00 uur. De eerste vuurpijlen knallen op het feestterrein aan de Dalenweg in Emst de lucht in. De één is nog mooier dan de andere.

Maar dan. Toch geen regen. Ja, hoor. Het begint met motregen, Maar na enkele minuten verandert dat. Het begint steeds harder en harder te regenen. Het massaal toegestroomde publiek zoek een plek waar ze droog zouden kunnen staan. Maar die plek is moeilijk te vinden.

De meesten duiken de feesttent in. Daar staan ze droog. Maar zien dan geen vuurwerk. Maar wel supergezellig. Daar zorgt de band Melrose wel voor. Een super band voor een feest als het Emsterfeest. Ook de jongens achter de knoppen zijn talenten. De ene lichtshow is nog mooier dan de andere.

Het volume regelen deze heren ook. Dat had wel wat minder mogen zijn. Maar van de andere kant hoort dat bij tentfeesten zoals het Emsterfeest. Anders moet je maar thuisblijven. Dan komen de Lawineboys op het podium. Zij doen er nog een schepje bovenop. Wat een sfeer. Publiek gaat van links naar rechts. En nog een keertje. En nog een keertje. Wat een feest. Maar ook al het begin komt ook een eind. Wat was het een prachtige donderdagavond.

De vrijdagmiddag van het Emsterfeest is altijd voor de jeugd. Een te gekke middag met diverse activiteiten. Zo kon men op de foto met Buurman en Buurman, een schminkster had het maar wat druk en ballonkunstenaar Patrick maakte van een ballon een hond of een ander dier. De wat oudere jeugd vermaakte zich opperbest met het Warner Game Event. Voor iedereen was er dus wel iets bij.

Dan om 18.00 uur de start van het twintigste Beachvolleybal toernooi voor Emster bedrijven, buurten en groepen op het prachtige zandstrand. Vooraf was hier heel veel belangstelling voor, zodat geen enkel team nog kon bijschrijven. Het maximum aantal teams was bereikt.  Het volleybalteam van SVA werd winnaar, gevolgd door het team van buurtschap ’t Veen en de derde plek was voor Tiemens Installatiebedrijf.

Zo rond 20.00 uur stond de populaire band Vangrail te popelen om te starten met hun optreden. In het begin was het nog vrij rustig in de grote feesttent, maar na 21.00 uur was dat wel anders. Het werd drukker en drukker. De tent zal helemaal vol bij het gastoptreden van The Voice of Holland winnares Maan en Xander de Buisonjé. Jammer dat de stem van Maan nauwelijks te horen was.

Deskundigen vonden dat de bassen veel te hard stonden en daardoor de stem van Maan min of meer in het niet viel. Xander de Buisonjé had zijn piano meegenomen. Hij zorgde voor een geweldig optreden. Maar ook aan de vrijdag kwam een eind.

Jarenlang stond de Zeskamp voor Emster buurten, groepen en bedrijven niet meer op het programma, maar in verband met het 100 jarig bestaan vond het bestuur dat dit maar eens weer geplaatst moest worden. En met succes.

In een mum van tijd was het maximum van 10 deelnemers bereikt. De deelnemers Anton’s Skihut, De Dorstvlegels, De Redders, Speeltuin Emst, Westendorp, De Partyboerinnen, Kerkhofweg, De Kurklurkers, De Winnaar van vorig jaar en Installatiebedrijf Tiemens leverden onderling een sportieve strijd. Met name het kussenslaan op een balk boven een groot waterbassin zorgde voor de nodige hilariteit. Velen kwamen met een nat pak uit het water. Uiteindelijk werd de Kerkhofweg winnaar met als tweede Tiemens Installatiebedrijf en buurtschap Westendorp werd derde.

Bij het vogelschieten werd Johny Krijgsman de `Schutterskoning van Emst`. Daarvoor waren wel 301 schoten nodig om de houten vogel stuk te krijgen.

De linkervleugel schoot Joost Laponder eraf en daarvoor waren 178 schoten nodig en de rechtervleugel werd er afgeschoten door Marja Nijhof en dat was met het 72e schot.

Zaterdag 3 november a.s. mag Johny Krijgsman als de schutterskoning van Emst meedoen aan het gemeentelijk kampioenschap om de eer voor Emst zo hoog mogelijk te houden.

Het Emsterfeest 2018 werd zaterdagavond afgesloten door de zeer populaire band Papa Di Grazzi.