De werkzaamheden aan de Hoofdweg in Emst gaan de laatste fase in. De kruising Hezeplein/Hoofdweg en Hanendorperweg/Hoofdweg is sinds begin deze week weer open voor het verkeer.

De planning van de werkzaamheden is als volgt:

Van 29 mei tot 9 juli: reconstrueren fietspad oostzijde tussen het Hezeplein en de komgrens Vaassenseweg, inclusief aanbrengen banden langs de rijbaan. Ook wordt het fietspad westzijde tussen Hanendorperweg en de komgrens Vaassenseweg gereconstrueerd. Dit in combinatie met rioleringswerk en het aanbrengen van banden langs de rijbaan.

Afsluitweek van 9 tot en met 16 juli: aanbrengen asfaltdeklaag tussen Hezeplein en komgrens Vaassenseweg en het aanbrengen van een rijbaanscheiding tussen Hanendorperweg en komgrens Vaassenseweg.

Parallel aan deze werkzaamheden wordt het ontmoetingsplein voor de kerk gerealiseerd, de verlichting vervangen en de aansluiting met de Stationsweg gemaakt.

Als alles goed verloopt, zal op maandag 16 juli de weg weer helemaal open gaan. Het project is dan afgerond, op wat groenwerkzaamheden na. Deze zullen in het najaar plaatsvinden.