CVO neemt de punten mee naar Vaassen

door | nov 5, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Op zondagochtend werd de uitwedstrijd gespeeld tegen de dames van Broekland. Op papier een eenvoudige wedstrijd omdat Broekland in de onderste helft van de standenlijst bivakkeert en CVO in de bovenste helft. CVO begon ijzersterk aan deze wedstrijd en wist in de eerste minuut twee maal via een break out te scoren. Na drie minuten spelen was de stand al 0-4 in het voordeel van CVO.

Daarna werd er door beide teams minstens tien minuten niet gescoord wat bijzonder is in het handbalspel. Wat gezegd moet worden is dat CVO in die periode verdedigend goed stond. Het eerste doelpunt voor Broekland kwam pas na 15 minuten.

CVO werd daarna slordig en rommelig in haar spel. Een twee minuten tijdstraf voor Broekland werd door CVO niet benut. CVO maakte het zichzelf in deze periode onnodig moeilijk en kon daardoor de voorsprong niet vergroten. Er was veel balverlies en mooie uitgespeelde kansen werden niet goed benut. Met een ruststand van 6-9 was er voldoende te bespreken voor trainer Raymond Diks.

Na rust begon CVO weer met goede moed. Maar elke mogelijkheid om uit te lopen werd door Broekland verhinderd. Op het moment dat het 10-13 stond kreeg CVO een penalty tegen. Het was dan ook zeer van belang dat keepster Marlou Bourgonje deze penalty tegenhield. En dit heeft zij ook gedaan!

Meteen kreeg CVO ook een tijdstraf tegen maar deze overtal situatie werd door de dames van CVO goed opgevangen zodat Broekland niet tot scoren kon komen. Vanaf dat moment kwamen de dames van CVO goed terug en konden zij uitlopen naar een eindstand van 11-19 en de punten meenemen naar Vaassen.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen ABS op het programma. CVO speelt dan op zaterdagavond 10 november om 19.00 uur in de Wieken.

Scoreverloop: Corine Vernooij (4), Maud Hagen (3), Sharon Prins (4), Dian Brummel (2), Nienke de Graaf (1 ), Eline Meuleman (1), Amy Bokma (1), Laura Stegeman (1), Sara van Bussel (1), Eileen Pelgrom (1), Jamie Augustinus.