CVO Dames 1 bekerkampioen!

door | jun 17, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Zaterdagavond stond de bekerfinale CVO-HHZD Heino op het programma.
Deze finale werd op neutraal terrein gespeeld in Jachtlust in Twello.
De sporthal was afgeladen vol met name door heel veel supporters van CVO, uitgedost in het oranje!! HHZD speelt in de eerste klasse, dus het was opnieuw een tegenstander van formaat.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd was in het voordeel van HHZD.  Zij konden een voorsprong opbouwen van 1-3.  Maar CVO kon hier ook een aantal goals tegenover zetten. Zo kwamen de dames uit Vaassen  al vroeg in de wedstrijd op een overtal situatie, die door Sharon Prins goed werd benut. De stand was 4-4.

Vanaf dat moment heeft CVO de voorsprong uitgebouwd. Onder meer door een break out  op de snelle Corine Vernooij, mooie afstandschoten van Laura Stegeman en Eileen Pelgrom, en prachtige inzichtbal van Maud Hagen op Laura zorgde opnieuw voor een hoop lawaai in Twello.  Corine Vernooij benutte nog een penalty voor CVO en Joyce Hendriks kon vanuit de hoek scoren. De ruststand was 11-6 in het voordeel van CVO.

De tweede helft begonnen de meiden uit Vaassen weer goed en de voorsprong werd uitgebouwd naar 14-8. Een paar mooie onderscheppingen in de break-out van HHZD zorgden opnieuw voor mooie CVO scores. Onder meer Eline Meuleman kon hiervan profiteren. Daarna volgde er een wat moeilijker fase waarin  HHZD terug kwam in de wedstrijd.  Zij kregen over de gehele wedstrijd  8 strafworpen mee.

Bij de stand van 17-14 stopte Marlou Bourgonje een belangrijke penalty. CVO kwam in die fase in ondertal en dan kan het snel gaan met de stand. HHZD kwam terug tot 18-17. Het was op dat moment heel erg spannend.  Het linker blok werd goed vastgezet waardoor er ruimte op rechts kwam. Sharon Prins hield het hoofd koel en schoot CVO met haar sterke linkerhand weer op twee doelpunten verschil. Toegezongen door het publiek hebben de dames uit Vaassen de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld.

Zeker toen in de laatste minuten Corine Vernooij nog een strafworp benutte kon het niet meer mis gaan. De eindstand van deze bekerfinale was 22-20 in het voordeel van CVO. De dames van CVO mogen oprecht trots zijn op zo’n prestatie en konden feest gaan vieren. Het feestje werd gesponsord door Wim Meuleman van Hypotheekshop Epe, de hoofdsponsor van de dames.

Volgens  trainer  Raymond Diks is de bekerwinst een absolute teamprestatie. Het is natuurlijk fantastisch om te starten met een nieuw team en dan meteen de bekerkampioen te worden. Met name in de tweede helft werd het moeilijk. Er werd te weinig druk gezet waardoor er nauwelijks ruimte ontstond. De afronding was soms iets te gehaast. Diks ziet veel potentie om de meiden nog beter te laten spelen en gaat het nieuwe seizoen met veel vertrouwen tegemoet.

Scoreverloop: Corine Vernooij (4), Maud Hagen (2), Sharon Prins (6), Laura Stegeman (4), Joyce Hendriks (2), Eileen Pegrom (3), Eline Meuleman (1), Judit Nieuwland, Nienke de Graaf, Amy Bokma. Reservekeepster was Chantal Hagen. Geblesseerd Jamie Augustinus. Leidster  was Brenda Mekelenkamp.