In 2018 staat aangepast sporten in Gelderland in de schijnwerpers tijdens de campagne ‘Gelderland sport onbeperkt’! Want iedereen moet kunnen sporten. Ook mensen met een beperking. Tijdens het WK Inline- & Freestyle-skaten wordt in Heerde op maandag 2 juli een speciaal G-skate onderdeel georganiseerd.

Gedurende deze middag wordt er op het officiële WK terrein in Heerde een clinic verzorgd voor skateliefhebbers met een beperking.  Op de piste van Skeelerclub Oost-Veluwe wordt onder begeleiding van ervaren instructeurs een clinic gegeven aan een groep van maximaal 100 deelnemers. Inschrijven hiervoor is nog mogelijk. Ook zonder deelname aan de clinic ben je van harte welkom op deze middag. Je kunt handtekeningen verzamelen, gezellig meeswingen op en meezingen met de muziek.

Aansluitend op de clinic wordt er een wedstrijd verreden door G-skaters. Zowel de mannen als de vrouwen rijden over 500 meter. De deelnemers aan deze wedstrijd worden door Special Olympics uitgenodigd. Als de wedstrijd voor G-skaters erop zit, mogen alle deelnemers en hun begeleiders op de tribune plaatsnemen en de wedstrijden van de professionals bekijken.

Programma:
14:30 – 15:00 uur Parkeren en ontvangst
15:00 – 15:15 uur  Opening
15:15 – 17:15 uur     Muziek
15:30 – 17:00 uur  Skateclinic voor de geïnteresseerden
17:30 – 18:00 uur Wedstrijd voor G-sport toppers 500m
19:00 uur               WK Inline-skaten officiële programma

Deelname is gratis, graag wel even aanmelden.

Het inschrijfformulier voor deze speciale G-skatedag vind je hier.
Meer informatie over g-skaten vind je op knsb.nl.
Meer informatie over het WK Inline-skaten vind je op wkinlineskaten.nl.

Deze dag komt mede tot stand met subsidie vanuit: