Buurtplatform BuurtMaken gelanceerd

door | jan 9, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

De buurtverbinders in de gemeente Epe hebben hun eigen platform gelanceerd waarmee mensen, bedrijven en organisaties elkaar makkelijk vinden in de buurt.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis werd het startsein gegeven: BuurtMaken is officieel live! Via www.buurtmaken.nl worden mensen met elkaar in contact gebracht, waardoor de samenwerking in buurten duurzaam verbetert. Van berichten op de website tot echte ontmoetingen in de buurt.

In Epe, Emst, Oene, Vaassen en de buurtschappen is een enthousiaste groep van vijftien buurtverbinders actief. Zij stimuleren de buurtbewoners en organisaties om mee te doen in de buurt en BuurtMaken.nl maximaal te gebruiken.

Buurtverbinder Wim van ‘t Einde: “Als je ergens nieuw komt wonen, dan ga je zogezegd ‘buurt maken’. Een wezenlijk onderdeel van ‘naoberschap’, wat vrij vertaalt zoiets betekent als ‘buurthulp’. Via BuurtMaken is het de bedoeling dat we elkaar als ‘naobers’, buren dus, bijstaan met raad en daad.”

Wezenlijke contacten

“BuurtMaken is het platform waar iedereen elkaar on- en offline kan ontmoeten. Buurtbewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Een online berichten-prikbord, zoals je het kent uit de supermarkt. Je kunt er van alles en nog wat vinden. De wijkagenda, hulp gevraagd, foto’s en filmpjes en een buurtradar. Snel en eenvoudig. We willen zo meer wezenlijke contacten in de buurt realiseren. Dat mensen meer gaan samenwerken aan een veilige en leuke buurt voor iedereen.”

Gebiedsgericht werken

Iedereen wil in een fijne en veilige buurt wonen. Met de aanpak van BuurtMaken wil de gemeente Epe vanuit Gebiedsgericht werken daar een handje bij helpen. In deze aanpak zorgen buurtbewoners zelf, samen met buurtverbinders (vrijwilligers) en gebiedsregisseurs (professionals), voor meer verbinding in hun eigen buurt of wijk. Al het moois dat er in de buurt is, wordt zichtbaar op BuurtMaken.nl.

Wethouder Joop van Nuijs: “BuurtMaken bevordert een goede samenwerking tussen gemeente en inwoners. Ik vind het geweldig dat de vijftien buurtverbinders op vrijwillige basis de schakel tussen inwoners en de betrokken buurten willen zijn. BuurtMaken kan ervoor zorgen dat mensen in een buurt of straat elkaar makkelijker vinden en dat ze meer samen gaan ondernemen. Ik roep iedereen dan ook op om een kijkje te nemen op www.buurtmaken.nl.”

Het streven is om zo veel mogelijk buurtbewoners te bereiken via een online en een offline aanpak. De inwoners staan centraal en plaatsen zelf informatie op het platform. Ook inwoners zonder internet kunnen aanhaken bij BuurtMaken. Het buurtplatform kent een belangrijk offline component, waarbij de buurtverbinders als aanspreekpunt fungeren. Deze aanpak is nu succesvol actief in andere 38 gemeenten.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: