Apeldoorn – In Bureau GLD op woensdag 20 juni om 17:20 uur (Omroep Gelderland) laten we beelden zien van vier overvallen in korte tijd op winkels in Apeldoorn. We horen graag van u of u de verdachte personen op de beelden kent of herkent.

Apeldoorn, vier overvallen op winkels in korte tijd
De politie in Apeldoorn is een onderzoek gestart nadat twee winkels in het centrum van Apeldoorn op woensdag 13 juni in korte tijd werden overvallen. Rond 17.20 uur kwam een man een winkel aan de Mariastraat binnen en bedreigde de kassière met een wapen of iets wat daarop leek. Toen de medewerkster de overvalknop in drukte ging de man er gauw vandoor. Hij vertrok te voet in de richting van de Nieuwstraat. Een medewerker van de winkel is nog achter de overvaller aangegaan maar moest de achtervolging uiteindelijk staken.

Korte tijd later kwam er bij de politie opnieuw een melding binnen van een overval binnen. Een winkel aan de Hofstraat werd rond 17.45 uur overvallen door een man. Ook hier werd een wapen getoond. Na een greep in de kassa vertrok de man. Bij deze laatste overval is gezien dat twee mannen op een fiets arriveerden. Op zaterdag 16 juni rond 17.00 uur werd een winkel aan de Adelaarslaan overvallen. Ook hier was sprake van een licht getinte man van ca. 1.80 m lang.

Op maandagmiddag 18 juni rond 12.45 uur vond de vierde overval plaats. Ditmaal op een drogisterij aan de Linie.  Ook nu werd de caissière bedreigd met een wapen en wordt de inhoud van de kassa buit gemaakt. Ook hier stond vermoedelijk een tweede verdachte met een fiets buiten op de uitkijk. Van deze laatste overval zijn zeer duidelijke beelden die 20 juni 2018 vanaf 18:00 uur gepubliceerd staan op Gezocht & Vermist/ Bureau GLD.  Wie kent of herkent de onbekende overvaller?

Verder in Bureau GLD:

Nijmegen, bejaarde vrouw gewond bij straatroof op klaarlichte dag
Op woensdagmiddag 25 april rond 17.10 uur werd een 76-jarige vrouw met geweld beroofd van haar handtas op de Van Gentlaan. De bejaarde vrouw werd hard van achteren geduwd, waardoor zij ten val kwam. Ze werd met een gebroken heup, een gebroken pink en letsel aan haar gezicht opgenomen in het ziekenhuis. Haar tas werd later teruggevonden aan de Genestetlaan. De verdachte is gefilmd wanneer hij op zijn fiets het slachtoffer achtervolgt. Ook tijdens het pinnen met de pinpas van het slachtoffer op het station is de man vastgelegd door bewakingscamera’s. Wie kent of herkent hem?

Nijmegen, pinnen met gestolen pinpas
Op dinsdagmiddag 20 februari wordt een 71-jarige vrouw ongemerkt bestolen van haar portemonnee. Korte tijd later wordt ruim € 1000,- van haar rekening gepind door twee onbekende jonge vrouwen. De vrouwen zijn ook vastgelegd door de bewakingscamera’s van een drogist waar het slachtoffer kort voor die tijd haar boodschappen afrekende. Op de beelden is te zien hoe één van de verdachten haar pincode afkijkt tijdens het afrekenen. Wie kent of herkent dit onbekende duo?

Putten/Hengelo (gld), diefstal portemonnee
Op zaterdagmorgen 5 mei wordt een 72-jarige vrouw bestolen van haar portemonnee in een supermarkt aan de Gervenhof. Op bewakingsbeelden van de winkel is te zien hoe een onbekende man haar in de gaten houdt , op een onbewaakt moment haar portemonnee pakt en daarna meteen de winkel verlaat zonder iets af te rekenen. Vermoedelijk is dezelfde man enkele dagen later, op vrijdag 11 mei, ook gefilmd in een supermarkt aan de Raadhuisstraat. Ook daar besteelt hij een bejaarde winkelbezoekster (82) van haar portemonnee. Ook hier is de brutale man en de diefstal duidelijk vastgelegd door bewakingscamera’s. Wie kent of herkent deze onbekende man?
 

Van deze zaken publiceren we op woensdag 20 juni 2018 rond 18:00 uur ook de bijbehorende (camera)beelden, onder Gezocht & Vermist/ Bureau GLD.