Broodnodige overwinning voor Vios

door | nov 5, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Op een mooie novembermiddag stond VIOS in het veld tegenover de groen-witte mannen van SDS ‘55 uit Wekerom, dat tot nu toe 1 punt meer had verzameld dan het eerste team.

Na de teleurstelling van de vorige week bij AGOVV was het nu zaak de punten in eigen huis te houden. De intentie van de Vaassenaren was meteen duidelijk. VIOS begon fel en had de eerste minuten al het verschil kunnen maken. Het lichte overwicht kon echter niet vastgehouden worden.

SDS kwam meer in hun spel: dat betekende vooral de lange bal en hopen dat er voorin iets mee gedaan kon worden. Zoals in de 9e minuut, toen keeper Maikel Gerritsen reddend moest optreden bij een vrije trap. Langzamerhand ging VIOS mee in het spel van de tegenstander en dat kwam de wedstrijd niet ten goede.

De 4 corners op een rij voor SDS betekenden wel gevaar voor het doel van VIOS maar echte grote kansen waren er niet. De scheidsrechter, dhr. Petersen leek zijn eigen wedstrijd te spelen. Door zijn vele fluitsignalen werd het spel voortdurend onderbroken, hetgeen bij beide ploegen op het veld en langs de lijn veel gezucht opleverde.

Vios oogde onrustig en onzeker en speelde vooral de lange bal, maar kon deze vervolgens niet lang in de ploeg houden. De aansluiting was mager en de balbehandeling liet te wensen over. Kortom: een terechte ruststand van 0-0.
De 2e helft begon Vios weer energiek.

Er werd hard gewerkt om het magere veldspel te compenseren. En zo werd er uiteindelijk gescoord tot opluchting van de trouwe aanhang. Na een goede vrije trap van Jacco Verstraten was het Jelle Pol die zijn goaltje weer meepikte door de rebound zuiver in te koppen. Jelle laat wekelijks zien dat hij als routinier van grote waarde is voor het deels jonge elftal. Vios bleef echter wat onrustig, hoewel de verdediging bekwaam stand hield.

De op zich sportieve wedstrijd werd door de vele, naarmate de wedstrijd vorderde inconsequente en onbegrijpelijke fluitsignalen een haperend gebeuren. Wellicht om de onrust wat in te tomen kwam Matthijs Meijer in de 61e minuut voor Jelle Pol in het veld. Gezegd moet worden dat Vios het laatste half uur zeker 3 kansen kreeg om de score te verhogen.

Het veldspel werd meer verzorgd en Noah Tuasela kwam beter in de wedstrijd. Hij had mooie loopacties maar kwam niet tot scoren. Vervolgens waren Dennis de Jong en opnieuw Noah dreigend. In de 75e minuut werd Daan Gorelikow gebracht voor Jaron Dijksterhuis. Volgens de deskundigen langs de lijn had deze wissel wel eerder mogen plaatsvinden.

De technische staf wisselt over het algemeen echter goed en zo kreeg Daan in de spits o.a. een grote kans om Vios in veilige haven te brengen. Daan lijkt net als Matthijs een groeibriljant waar Vios nog veel plezier van kan krijgen. Levi Tuasela kwam nog in het veld voor de aangeslagen Jacco Verstraten die om onbegrijpelijke redenen een gele kaart mee kreeg naar de kant.

De degelijke verdediging o.l.v. Joas Pol was deze keer in staat de nul te houden en zo waren de 3 punten binnen, tegen een sportief Wekerom. Sterk Door Samenwerking gold deze keer echter ook voor ons team. Het was verdiend maar toch een beetje benauwd. De man van de wedstrijd Stef Koldenhof staat model voor de onverzettelijkheid die we dit seizoen nog nodig zullen hebben.