Het is weer zo ver! Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas in zijn Pakjesboot 12 aan in Zaandijk. Van daaruit komt hij met zijn trouwe witte schimmel Amerigo en heel veel pieten naar Vaassen. Hij blijft ook dit jaar weer slapen in Kasteel Cannenburch.

Het zal al donker zijn als Sinterklaas in Vaassen aankomt. De optocht begint om ongeveer 18.00 uur bij Emma & Sam Kinderwinkel. Hij rijdt dan op zijn paard door de Dorpsstraat in de richting van de Julianalaan. Hier slaat hij linksaf richting Kasteel Cannenburch, waar hij verwacht wordt tussen 18.15 en 18.30 uur.

Sinterklaas zal lopend vanaf de Julianalaan naar het podium voor Kasteel Cannenburch lopen en zal hier worden ontvangen door de burgemeester! Hier zal hij na ontvangst ook de prijzen van de kleurplatenactie uitreiken!

Vanaf 17.00 uur zal er gezellige Sinterklaasmuziek te horen zijn op het plein voor Kasteel Cannenburch, zodat de stemming er al goed in komt! Ook dit jaar zullen er weer danspietjes en wellicht gezellige zangpieten zijn!

De ondernemersvereniging Vaassen heeft inmiddels op alle basisscholen in Vaassen, bij de jongste groepen, kleurplaten afgegeven. De kinderen mogen deze kleurplaten tot en met vrijdag 16 november bij Intertoys of Emma & Sam Kinderwinkel inleveren. De kinderen die nog geen kleurplaat hebben ontvangen, kunnen deze nog ophalen bij Intertoys of Emma & Sam Kinderwinkel.

Dit jaar heeft de ondernemersvereniging ook weer een leuke actie bedacht, namelijk een selfie actie! Op zaterdag 1 december zijn er tussen 11.00 en 16.00 uur pieten in het dorp, vind de pieten, ga met ze op de foto, plaats deze foto op de facebookpagina van de ondernemersvereniging Vaassen en win toffe prijzen!!