VIOS verslaat Swift ’64 met 1-0

door | feb 2, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Op zaterdag 1-2-2020 speelde  VIOS een thuiswedstrijd tegen Swift ’64 uit Swifterbant. De wedstrijd werd gespeeld met een ferme wind en een temperatuur van 12 graden.

Swift heeft de laatste vier wedstrijden gewonnen. Daarnaast heeft de ploeg de beste papieren voor het winnen van de 2e periode.

VIOS heeft na een sterke start een mindere periode doorgemaakt. Het richt zich erop het frisse spel van de start van het seizoen weer terug te krijgen.

De eerste helft is er veel strijd maar weinig doelkansen.  Voor VIOS schiet in de 9e minuut Noah Tuasela voor het eerst op doel. Daarna volgen nog een paar schoten. Swift schiet de eerste helft niet op het doel. In de 38-ste minuut is er voor het eerst iets gevaar met een lage voorzet die voor het doel langs gaat. In deze helft valt Dennis Gerritsen op met een paar fraaie lange ballen op maat. Ook het sterke fluiten van scheidsrechter Yildiz was opvallend.

Vanaf het begin van de 2e helft zette Vios druk naar voren. Na een eerste kans voor Dennis de Jong volgden er nog twee schoten. In de 53-ste minuut was het wel raak. Een prachtig genomen hoekschop van Richard van Beek werd binnen gewerkt door Dennis de Jong 1-0. De kansen erna bleven voor VIOS. Lex Schoenmaker kreeg nog een mooie kans. In de 72-ste minuut ontsnapte de laatste man van Swift aan een rode kaart. Met geel op zak maakte hij een stevige tackle die alleen met een vrije trap werd bestraft.

In de 82-ste minuut was er de rentree van Joas Pol na een lange blessure. In de volgende minuten komen zowel Dennis de Jong als Noah Tuasela één op één met de keeper. Beide keren redt de keeper.

Daarna volgt er nog een blessuretijd van meer dan 10 minuten. Swift zet alles op alles om te scoren. Hachelijke momenten volgen met een vrije trap net buiten de zestienmeter en diverse hoekschoppen.

Al met al een verdiende overwinning voor VIOS in een wedstrijd met weinig doelgevaar. Man of the match was Lex Schoenmaker.

Volgende week speelt VIOS de uitwedstrijd tegen Oene. De aanvang van deze wedstrijd is 18.00 uur.