Op foto: Hermen Jan van Petersen

 

Door Henk Boeve

Afgelopen week was bij café “De Emsterie” in Emst de Algemene Ledenvergadering van wielerclub “Houdt de Ketting Strak” uit Emst. En wat een opkomst. Menige vereniging met veel meer leden zou hier jaloers op zijn. Op dit moment heeft “Houdt de Ketting Strak” ruim 140 leden en nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom.

Uit de vergadering bleek ook wel dat “Houdt de Ketting Strak”, opgericht op 27 januari 1979, op alle fronten een gezonde vereniging is.

Menige vereniging heeft problemen om financieel het hoofd boven water te houden, maar “Houdt de Ketting Strak” is ook op dat gebied kerngezond.

Tijdens de ledenvergadering werd Hermen Jan van Petersen benoemd tot “erelid”. Hermen Jan is jarenlang voorzitter geweest van de Veldtoertochtcommissie.

Verder werd bekend gemaakt dat in 2019 Houdt de Ketting Strak 40 jaar bestaat en dat willen ze op grootse manier gaan vieren.

Ook wat activiteiten betreft in 2018 staat er veel op de agenda. Het bestuur denkt hierbij niet alleen aan de leden, maar ook hun partners worden niet vergeten bij de diverse activiteiten.

Zo werd op 1e Paasdag traditiegetrouw de “Paasrit” verreden. De renners vertrokken om half tien vanaf het Willie van Essen plein aan de Hoofdweg in Emst om tegen half twaalf de finish te bereiken bij de “Loarkit” in Vaassen.

Daar werd gezamenlijk met de partners en eventueel hun kinderen genoten van een “Paasbrood” maaltijd met onbeperkt eieren eten. Voor de kinderen werden er dan nog eieren verstopt en voor de leden was er een wedstrijd surplace rijden bij de “Loarkit”. Normaal willen de wielrenners zo hard mogelijk gaan, maar bij het surplace rijden is het de bedoeling om zo lang mogelijk over een bepaalde afstand te doen.

Het wielerseizoen wordt ook in 2018 afgesloten met de “Boerenkoolrit”. Dan kunnen de leden met hun partners genieten van onbeperkt boerenkool.

Dan zijn nog de diverse onderlinge wedstrijden, zoals de “Gisola tijdrit”, Klimtijdrit de Knobbel, de “Zilveren Sigaret” en de “Sportsbalm Cross”. Ook ontbreken de “Cialfo” rit en de “Bart Kamphuis” rit niet op de agenda.

Dit jaar kunnen de deelnemers bij deze (tijd)ritten zich ook opgeven met welk een gemiddelde snelheid ze denken deze te rijden.

Het hoogtepunt van alle activiteiten zal ongetwijfeld de 18e “Gisola Emster Veldtoertocht” zijn, die verreden gaat worden op zaterdag 20 oktober.

 

Zie verder www.hdks.nl