4 nieuwe Baritons voor muziekvereniging Prins Bernhard

door | jan 6, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Het was donderdagavond 4 januari jl , de dag dat Muziekvereniging Prins Bernhard uit Emst precies 79 jaar en 1 dag bestond, wel een heel speciale avond. De donderdagavond is de wekelijkse repetitie avond. Deze keer wat korter dan normaal, want er moest ook nog getoost worden op het nieuwe jaar. Voorzitter Arnoud Zweers ging even terug in het verleden. Prins Bernhard is een bloeiende vereniging en telt rond de 100 leden, waarvan een kwart jeugdleden zijn. Iets op trots op te zijn.

Daarnaast zijn een grote groep in opleiding en het “grote” orkest telt 42 leden. Maar de voorzitter had nog veel meer leuk nieuws te vertellen. Naast de “Vrienden van Prins Bernhard” is een sponsor commissie, nieuw bij Prins Bernhard, erin geslaagd om maar liefst 8 nieuwe sponsoren te vinden. Een vijftal hiervan waren aanwezig voor het tekenen van het contract.

Vervolgens nam Henk van Ark, voorzitter van de “Vrienden van Prins Bernhard” het woord. En niet zo maar. Hij vroeg de “werkpaarden” van de Vrienden, Dick Slijkhuis en Dick van Amersfoort naar voren te komen. Deze twee heren mochten namens de “Vrienden” twee nieuwe baritons aan het orkest aanbieden. En dat is niet niks. Een bariton kost rond de € 6.000,–.

Bé Brummel over de “Vrienden van Prins Bernhard”: Behalve dat we een aantal mensen hebben die jaarlijks een bepaald bedrag doneren, zijn we ook actief met bepaalde werkzaamheden, waarvoor wij dan weer geld krijgen. We hebben drie wat grotere opdrachtgevers, te weten het balansen bij Installatie bedrijf Hamer BV in Apeldoorn, De Paarden Vierdaagse in Epe en appels plukken.

Bij Hamer zijn we drie dagen in de week gedurende een periode van 8 weken hartstikke druk met het balansen. Bij de Paarden Vierdaagse leveren wij vier dagen lang iedere dag 18 personen, die dan “hand en span” diensten verzorgen. En appels plukken doen wij bij meerdere bedrijven, die ons dan inschakelen”.

Maar er kwam nog meer prachtig nieuws. Namens de fietsdag “Epe voor Epe” mocht Harrie van Rijssen nog eens twee baritons aanbieden. Onder het genot van een drankje en een hapje een geweldige Nieuwjaarsreceptie voor leden van Muziekvereniging Prins Bernhard uit Emst.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: