Zwemmers ZVV aan de start bij Wereld Masters Kampioenschappen in Boedapest

door | aug 20, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Zwemmers Marjan Rikken en Elmi Roelofsen zijn de tweede week van augustus afgereisd naar Boedapest, Hongarije om daar deel te nemen aan het Wereldkampioenschappen zwemmen voor Masters. Zwemmers in de leeftijd van 25 tot 97 jaar (oudste zwemmende deelnemer) kwamen bijeen in Boedapest om de strijd met hun leeftijdsgenoten aan te gaan. Een toernooi waarbij ouders hun kinderen aanmoedigden en kinderen hun ouders, of allebei zwommen op het toernooi. Marjan en Elmi, beide jonkies binnen het masterzwemmen, startte in de leeftijdscategorie 25-29 jaar.

Dinsdag beet Marjan het spits af op de 200 meter rugslag. Hier zwom ze zeven seconden van haar persoonlijk record(PR) af. Daarna zwommen beide dames het koninginnennummer de 100m vrij. Elmi zwom met een PR naar een tijd van 1.02.95 en eindige hiermee op de een 15e plaats. Marjan had helaas geen PR op deze afstand.

Woensdag was voor Marjan een rustdag en kon ze zich focussen op het coachen van Elmi. Zij startte op zowel de 200 vrij als de 50 vlinderslag. Op de 200 vrije slag klasseerde ze zich, met een PR van bijna twee seconden, als snelste Nederlandse binnen haar leeftijdscategorie. Op 50 vlinder zwom Elmi zich met een PR van 2 tienden naar een 24e plek.

Donderdag kwamen beide dames weer aan de start nu mocht Elmi de dag openen. Dit deed zij op de 50 meter vrije slag waar zij als 12e eindigde, haar tijd was echter niet voldoende voor een PR. Marjan mocht de zwemdagen afsluiten op de 200 wissel waar zij haar best gezwommen tijd net niet wist te evenaren.

De balans opmakend kijken de dames terug op een leuke ervaring en een geslaagd toernooi, waarin het motto van het masterzwemmen, friendship, understanding and fitness, zeker tot zijn recht is gekomen. Nu gaan ze zich opmaken voor weer een nieuw zwemseizoen met als eerste grote toernooi de Open Nederlandse Masterkampioenschappen in Januari.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: