ZVV’s Nederlandse toppers

door | jun 20, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Simon Claasen en Ruben Claasen mogen zich opnieuw Nederlands Kampioen noemen. Beide broers maakten van 2016-2017 een geweldig zwemseizoen. Tijdens de NJJK die de afgelopen dagen in Eindhoven werden gehouden, sloten zij deze samen af met maar liefst tien gouden medailles: zeven voor Simon en drie voor Ruben. Simon kreeg bovendien een zilveren en een bronzen medaille uitgereikt.

Een van Simons gouden races was de 50 meter vlinderslag, die hij in 28,39 seconden aflegde. Nooit eerder was er een zwemmer in zijn leeftijdscategorie die dat zo snel deed tijdens een NJJK, waarmee hij het kampioenschapsrecord op zijn naam zette. Ook werd zijn naam genoteerd als overtuigende winnaar van het Arenaklassement; het klassement van totaalprestaties van zwemmers in zijn leeftijdsgroep.

Lianne Beekman nam ook eremetaal mee naar huis. Bij haar krijgen twee zilveren en twee bronzen medailles een mooie plaats. Hoewel de eerste drie plaatsen na een race altijd het meest worden genoemd, leverden ook haar andere prestaties prachtige plaatsen op in de klassementen. Datzelfde gold voor de prestaties van Stijn van den Berg, Luuk Hulleman, Isabelle Meinema en Feline Slijkhuis.

Alle prestaties individueel zijn te veel om op te noemen, maar kunnen worden samengevat. De zeven deelnemende ZVV’ers verschenen 49 keer aan de start. Hoewel zij de diverse afstanden onlangs nog hadden gezwommen, verbraken zij in 73% van de gevallen hun eigen persoonlijke record. Ook enkele ZVV (lange baan) clubrecords sneuvelden.

De vier jongens kwamen twee keer als team uit in een estafette. Herkenbaar als de benjamins in het woelende water, zetten zij mooie tijden neer. Nu verheugen zij zich erop tijdens toekomstige NJJK’s groter, sterker en sneller aan de start te kunnen terugkeren.

ZVV’ers zwemmen nu rustig het seizoen uit naar de zomerstop toe. Uitzonderingen zijn enkele minioren zwemmers die nog een Jaargangfinale voor de boeg hebben. Vooruitlopend daarop beschouwen de trainers en coaches het seizoen nu al als bijzonder succesvol, met een goede spirit, geweldige individuele ontwikkelingen en promotie als team in de competitie naar Landelijke A-klasse.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: