ZVV’s Jaargangfinalisten (lange baan)

door | jul 4, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Robyn Hulleman mag zich Nederlands kampioen noemen. Daarmee behaalde zij zondag 2 juli, op de laatste wedstrijddag van het seizoen, haar persoonlijke doelstelling: een gouden medaille op een landelijk kampioenschap.
Vier keer ging Robyn van start in de Jaargangfinale in Dordrecht, waar kinderen tot 12 jaar vanuit het hele land tegen elkaar zwemmen in een 50 meter lang zwembad.

Tijdens de 400 meter vrije slag bouwde zij de spanning op door relatief rustig de race te starten. Menige concurrent uit 2006 keerde sneller op het 100 meter punt, maar Robyn zwom zich gestaag naar de tweede plaats in het eindklassement. Vol vertrouwen begon zij daarna aan de 200 meter vrije slag, die zij overtuigend won in 2:30.86.
De 100 meter rugslag was vervolgens een razend spannende. De nummers 1, 2 en 3 tikten binnen dezelfde seconde aan, met een tweede plaats voor Robyn op het scorebord. Over de 100 meter vrije slag die volgde gaf zij zelf achteraf aan dat de sprint haar meer moeite kostte, maar met een derde plaats en een tijd van 1:10.04 mag zij zeker trots zijn op het resultaat.

Ook Sem Beekhuis maakte het maximaal aantal starts van vier op een dag. Hij koos – heel divers – voor 200 meter wisselslag, 50 meter vlinderslag, 100 meter rugslag en 100 meter vrije slag. Met twee vierde plaatsen stapte hij net naast het podium, maar in beide gevallen was het verschil slechts tienden van een seconde. Zo hard kan de klok zijn, dat hoort bij de zwemsport. Sem heeft laten zien dat hij nog steeds hoort bij de top van de Nederlandse jongens uit 2006.
Lyke Bellert debuteerde in een landelijk kampioenschap. En hoe. Tijdens haar eerste afstand, de 100 meter rug, schudde zij de zenuwen van zich af. Daarna gaf zij alles in de race van haar favoriete slag en vlinderde zij in 50 meter naar de 10e plaats in het klassement van meisjes, geboren in 2007.

Deelname aan deze wedstrijd en de mooie prestaties zijn Lykes beloning voor een heel seizoen zwemplezier, waarin zij keihard heeft getraind.
Fernand Tilman had met zijn daverende races tijdens de Gelderse Minioren Finale twee startplaatsen veroverd voor deze landelijke finale. Het lukte hem niet helemaal eruit te halen wat erin zit.
Door een miscalculatie op de 100 meter rugslag, pakte een keerpunt ongelukkig uit en kon voor hem geen tijd worden genoteerd.
Met hervonden concentratie dook hij later op de dag van het startblok voor 100 meter vrije slag tegen zijn leeftijdgenoten uit 2007, die hij zwom in 1:27.68. Ook hij mag trots zijn op zijn deelname.
Zwemseizoen 2016-2017 is nu werkelijk ten einde. De zwemmers trainen deze week nog enkele trainingen om het af te leren. In augustus pakken zij de draad uitgerust weer op.

Foto: boven v.l.n.r.: Robyn Hulleman, Sem Beekhuis. Beneden v.l.n.r.: Fernand Tilman, Lyke Bellert
]

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: