ZVV sluit tijdperk af

door | aug 28, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Afgelopen vrijdag nam hoofdtrainer Gian Dorsthorst afscheid als hoofdtrainer van ZVV. De zwemafdeling van de vereniging sloot hiermee een essentieel tijdperk af. Het besluit te stoppen nam Dorsthorst om gezondheidsredenen.

Net gediplomeerd als triathlontrainer, startte Dorsthorst als hoofdtrainer zwemmen bij de Vaassense Zwemvereniging. Op dat moment werd deze voornamelijk gedragen door een aantal ouders. Nu, elf seizoenen later, staat de vereniging er heel anders voor.

Onder Dorsthorsts leiding is de zwemafdeling van ZVV gegroeid in grootte en in prestaties en is de saamhorigheid gebleven. In de afgelopen jaren werd haar team van minioren landelijk tweede, promoveerde het competitieteam maar liefst vijf keer in de landelijke competitie en bleef het aantal individuele medailles bij Gelderse Kampioenschappen groeien. Aan het eind van afgelopen seizoen stonden Dorsthorsts pupillen op de vierde plaats in het medailleklassement van de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen.

Zoals dat bij Dorsthorst past, namen zwemmers, ouders en collega vrijwilligers afscheid tijdens een reguliere zwemtraining. Voorzitter Gerwin van Niersen dankte hem voor elf jaar ongekende toewijding. Van het hoofdtrainerschap van ZVV maakte Dorsthorst meer dan een fulltime baan. Voor de vereniging was dat een enorm voorrecht.

Vrijwel elke avond gaf hij training en vrijwel elk weekend begeleidde hij één of meerdere zwemwedstrijden door het hele land. Dorsthorst was er voor alle zwemmers en kende ieders persoonlijke recordtijd uit zijn hoofd. Hij stond dicht bij hen en won van elk het vertrouwen. Van Niersen sprak namens alle betrokkenen toen hij zei respect te hebben voor Dorsthorsts keuze te stoppen: ‘Je gezondheid gaat voor. Je mag met trots terugkijken.’

Voor de vereniging breekt nu een nieuwe tijd aan. Jacqueline de Waal heeft de functie van hoofdtrainer overgenomen. Al jaren stond zij Dorsthorst aan zijn zijde als trainer en coach. Van Niersen stelde al vast: ‘Jacqueline beschikt over hetzelfde trainers-DNA’. Hij heeft in het trainerschap van De Waal alle vertrouwen voor de toekomst van ZVV.

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: