ZVV Minioren goed van start

door | okt 8, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Nadat de zwemmers van ZVV al een paar keer succesvol waren op hun eerste wedstrijden, gingen op zaterdag 7 oktober de 11 jongste zwemmers naar de eerste wedstrijd “Swimkick- Minioren circuit” van het zwemseizoen.

De swimkick-zwemmers in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar, zwemmen de korte afstanden van 25- 50 meter en mogen een keer een foutje maken. De andere deelnemersgroep zijn de minioren zwemmers, die iets meer ervaring hebben in de dezelfde leeftijdscategorie. Zij zwemmen alle slagen en afstanden tussen de 50- 400 meter. Beiden groepen zwemmen drie wedstrijden in het Swimkick- minoren circuit. Deze wedstrijden worden gehouden in het eigen zwembad in Vaassen, waarbij nog vier andere verenigingen meedoen.

De minioren zwemmers kunnen zich met deze drie wedstrijden plus drie andere wedstrijden plaatsten voor de finales in juni 2018. Voor een aantal zwemmers was het zaterdag de eerste wedstrijd. Grenzen werden verlegd door het afleggen van nieuwe afstanden, maar ook door het verbreken van vele persoonlijke records. In dat opzicht werden vele persoonlijke overwinningen behaald. Ook werden er twee bronzen, twee zilveren en maar liefst vijf gouden medailles door de zwemmers van ZVV in de wacht gesleept. Tot slot van de wedstrijd werden er bloedstollende estafettes gezwommen.

De coaches kijken terug op prachtige prestaties en hopen dat de trend zich voort zet en dat ZVV zich zal plaatsen voor de landelijke finales.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: