ZVV Minioren bij Gelders besten

door | jun 12, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Met grote belangstelling werden zij vanaf de tribune van De Koekoek in Vaassen gevolgd, de snelste minioren zwemmers van Gelderland. Onder hen waren 14 ZVV’ers die zich meldden aan de start, met als doel tenminste een persoonlijk record te noteren. Liever nog haalden zij natuurlijk een mooie plaats in het klassement van hun leeftijdsgroep.

Van de 53 individuele starts, bleken 28 stuks goed voor een persoonlijk record. Goud was er voor Robyn Hulleman (5x), Sem Beekhuis (3x) en Fernand Tilman (1x). Voor Sem en Fernand waren er ook nog eens zilveren medailles, namelijk twee voor Sem en één voor Fernand.

Beide ingeschreven estafettes zorgden voor sensatie en waren goed voor eremetaal. Fernand Tilman, Lyke Bellert, Maud van der Hoeve en Timo Bourgonje wonnen goud op de 4 x 50m vrije slag. Sem Beekhuis, Christel Manuela, Robyn Hulleman en David van Laarhoven wonnen brons op de 4 x 50m wisselslag.

Al met al waren de resultaten van de ZVV’ers goed voor een tweede plaats in de medaillestatistieken van de wedstrijd. Belangrijker nog was dat iedereen een mooie wedstrijd heeft beleefd en heeft kunnen racen tegen leeftijdgenoten aan wie zij gewaagd waren. De wedstrijd haalde gezonde spanning in iedereen naar boven en was voor de meesten een eervolle afsluiter van een intensief zwemseizoen.

Voor enkele zwemmers wacht nog een bonuswedstrijd. Op 2 juli wordt de ‘Jaargangfinale’ gezwommen in het 50 meter zwembad van Dordrecht. Binnenkort zal helemaal duidelijk zijn wie van de ZVV’ers zich daarvoor kunnen inschrijven. In dit allerlaatste toernooi van het seizoen zullen de zwemmers onderling uitmaken wie de snelste minioren zijn van Nederland.

Ontbrekend op de foto: Iva Berkhoff. Van links naar rechts en van boven naar beneden,
Roos Bomhof, Maud van der Hoeve, Myrthe van den Berg, Fernand Tilman, Sem Beekhuis, Mats de Feijter, David van Laarhoven, Timo Bourgonje. Lyke Bellert, Christèl Manuela, Robyn Hulleman, Bloem Muijlaert, Tony Ridley.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: