Het begon als een spontaan idee, maar het bleek serieus de moeite waard. De zwemmers van ZVV uit Vaassen en Octopus uit Wapenveld staan vanaf nu officieel samen op de startblokken.

Al jaren hebben de zwemmers, trainers en andere vrijwilligers van ZVV en Octopus een competitieve, maar vooral vriendschappelijke relatie. Als betrekkelijk kleine dorpse verenigingen weten zij zich allebei aardig te handhaven in landelijke zwemcompetitie en bij de diverse kampioenschappen. Dat ze praktisch buren zijn, komt daarbij nogal eens goed van pas.

Brede bezetting van teams en estafettes, in alle leeftijdscategorieën, is voor dorpsverenigingen als ZVV en Octopus nogal eens een struikelblok. Zo kwam het dat zwemmers spontaan hun wens uitten om samen één team te vormen met hun buurvereniging. Heel even werd daar lacherig over gedaan, maar daarna schoven trainers en bestuurders serieus bij elkaar aan tafel.

‘Startgemeenschap’ Octopus-ZVV is met ingang van seizoen 2020/2021 officieel een feit.

Onder deze naam gaan de zwemmers van start in de wedstrijden. In de tussentijd blijven de verenigingen wie ze zijn en worden de dagelijkse trainingen gewoon in Vaassen en Wapenveld gehouden. Wel kijken trainers en ploegleiders over en weer met elkaar mee.
Deze startgemeenschap betekent voor de zwemmers vooral dat zij uitdagende wedstrijden kunnen zwemmen, dat zij de vruchten plukken van nog meer trainerskennis en dat een gebundeld team van inschrijvers en juryleden de wedstrijden voor hen ondersteunen.

De eerste twee wedstrijden zijn inmiddels gezwommen. En met succes.