ZVV derde plaats in het medailleklassement

door | nov 21, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Na twee weekenden vol topprestaties, hebben de zwemmers van ZVV de Gelderse Kampioenschappen afgesloten met een derde plaats in het medailleklassement. De zwemmers ontvingen 19 gouden, 9 zilveren en 11 bronzen medailles. Ook werden 24 limieten behaald; goed voor individuele starts aan de NJJK medio december in Eindhoven.

Debutanten
Stefan van der Hoeven, Christèl Manuela, Bloem Muijlaert en David van Laarhoven beleefden hun debuut als junior op een dergelijk groots toernooi. Het was een mooie gelegenheid om te leren omgaan met de druk van een kampioenschap. Deze gelegenheid pakten zij geweldig op, met mooie races en persoonlijke records als resultaat.

Ervaren zwemmers
Jeroen van der Beek, Marloes van der Beek, Tamar van der Beek, Nora Dorsthorst, Kjell Dieker, Sam van Niersen en Harm-Jan Wijnhoud zijn inmiddels ervaren deelnemers aan een regionaal kampioenschap. Zij wisten hun races mooi op te bouwen en ook door hen werden mooie tijden genoteerd.

Senior
Doorgewinterde zwemmer Elmi Roelofsen haalde een PR op de 400 meter vrije slag en nam een welverdiende bronzen medaille mee naar huis voor haar prestatie op de 50 meter vrije slag. Haar sprint op de 50 meter vlinderslag was goed voor een deelnamebewijs aan de Nederlandse Kampioenschappen, die 21 tot 23 december worden gehouden in Hoofddorp.

Individuele prestaties
Feline Slijkhuis zwom zichzelf naar drie derde plaatsen in haar leeftijdscategorie, maar ook naar een  tweede plaats. Op de zware afstand 400 meter wisselslag is zij nu nog 1 seconde verwijderd van de NJJK limiet. Voor de sluitingsdatum van dat toernooi gaat zij nog een aanval doen op de limiet. Mocht dat niet lukken, dan mag ze nog steeds trots zijn op haar tijd.

Stijn van den Berg overtrof zichzelf beide weekenden met overtuigende persoonlijke records. Hij verdiende daarmee drie bronzen medailles en twee felbegeerde deelnamebewijzen voor de NJJK; doelen waar hij heel hard voor heeft gewerkt.

Luuk Hulleman zwom een solide toernooi met veel persoonlijke records. Hiermee scherpte hij zijn NJJK limieten aan voor een nog mooiere uitgangspositie. Met drie gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles ging hij naar huis.

Lianne Beekman en Robyn Hulleman leken wel een onderlinge wedstrijd te doen wie de meeste gouden medailles zou binnenslepen. Ieder zwemmend in een andere leeftijdscategorie, kaapten zij deze gelukkig niet voor elkaar weg. Aan het eind van het toernooi werden voor Robyn negen gouden medailles genoteerd. Voor Lianne werden dit er zeven. Lianne kreeg ook vier zilveren en twee bronzen medailles uitgereikt. Beide dames krijgen een druk zwemprogramma tijdens de NJJK in december.

Estafetteteam
Het meiden estafetteteam onder de 13 jaar, bestaande uit Lianne Beekman, Nora Dorsthorst, Robyn Hulleman en Feline Slijkhuis, won twee keer een zilveren plak. In de laatste estafette verraste Nora iedereen met een flinke persoonlijke tijdverbetering op de 100 meter vlinderslag.

Statistieken
Met het grote medaille-aantal, bleken alleen DWK uit Barneveld en Aqua Novio ’94 uit Nijmegen een maatje groter dan ZVV.  Als talentcentra schreven deze clubs respectievelijk twee en drie keer zo veel starts in. Deze wetenschap plaatst de prestaties van de Vaassense zwemmers in een mooi perspectief. Jacqueline de Waal, verse hoofdtrainer van ZVV, kijkt met genoegen terug op het plezier en de prestaties van de zwemmers tijdens de weekenden.