Zorgeloze zomervakantie!

door | jul 20, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

De vakantieperiode is begonnen. Een fijne tijd om er even tussenuit te gaan.
Maar let op: ook inbrekers kijken uit naar deze periode. Als veel mensen van huis zijn, slaan zij hun slag. Uitpuilende brievenbussen, gesloten gordijnen en geen licht aan in de avondschemer zijn belangrijke signalen voor inbrekers dat de bewoners niet thuis zijn. Dieven struinen straten af, informeren per telefoon of u thuis bent en controleren sociale media op vakantiefoto’s.

Tips om de kans op inbraak te verkleinen:
Doe alsof u thuis bent. Ruim het huis niet extra op, maar laat bijvoorbeeld bekers en borden op het aanrecht en de eettafel achter. Zorg dat iemand de post opruimt en gebruik tijdschakelaars op uw verlichting.
Maak het de inbreker moeilijk. Goed hang- en sluitwerk is belangrijk. Ladders, vuilcontainers en andere tuinmaterialen zijn voor dieven ideaal klimmateriaal. Haal ze zo mogelijk uit uw tuin. Plaats buitenlampen, bijvoorbeeld met een bewegingssensor.

Noteer details en bel. Samen zien en horen we meer. Hoort of ziet u iets ongewoons? Een vreemde auto, een persoon op de uitkijk of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer details zoals uiterlijk en kleding van een persoon of het kenteken, merk en kleur van een voertuig en bel direct de politie. Bij spoed of heterdaad belt u 112 en anders 0900-8844.

Kijk voor tips om uw woning te beveiligen op www.politiekeurmerk.nl/preventietips. Voor meer preventietips gaat u naar www.politie.nl/themas/woninginbraak.html
Wilt u tijdens uw vakantie geen berichten van Burgernet ontvangen? Stelt u dan het afwezigheidsrooster in. Door in te loggen op uw account via www.burgernet.nl > mijn gegevens > afwezigheidsrooster kunt u de vakantie doorgeven.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: