Zet je hart open voor een ander

door | dec 13, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Op zaterdag 16 december pakken de Vaassense ondernemers flink uit onder het motto:’Zet je hart open voor een ander.’ Bijna alle Vaassense ondernemers doen met de actie mee, die begint om 13:00 uur en eindigt om 20:00 uur.

Er is die avond een extra koopavond. In het centrum van het dorp is veel te beleven. Proeven, koopjes, live muziek en veel kramen van plaatselijke ondernemers in de Dorpsstraat. Een aantal marktlieden van de zaterdagmarkt blijven ook tot 20:00 uur open.

Zet je hart open voor een ander

Naast veel vertier wordt er door de ondernemersvereniging ook een wensboom geplaatst. De ondernemers hebben leuke cadeaus beschikbaar gesteld. Van 8 tot en met 14 december staat er een ton onder de grote kerstboom bij Van Bussel Makelaars waar wensen in gedaan kunnen worden.

Denk bij een wens bijvoorbeeld aan mensen die een moeilijke periode meemaken of achter de rug hebben, veel voor anderen betekenen of hebben gedaan, enz. Deze wens kan men op de bon schrijven, die te vinden is op de Facebookpagina van Ondernemersvereniging Vaassen of bij de winkels die lid zijn van de Ondernemersvereniging. Op zaterdag 16 december vindt de uitreiking van deze cadeaus plaats, waardoor deze mensen even in het zonnetje worden gezet.

Extra kramen

Ondernemers die buiten het centrum zijn gevestigd hebben deze dag een kraam met leuke kerstartikelen op een van de pleintjes bij FemmeFit, La Poste, het pleintje tegenover de Ruif of voor Heiwegen Herenmode.

Winkeliers aan de Dorpsstraat kleden hun winkel sfeervol aan en/of staan met een gezellige kraam op straat. In de Jan Mulderstraat kunnen kinderen marshmallows roosteren of een broodje bakken.

Bij Grandcafe De Toren is Ballen Harry te gast met live muziek en uiteraard gehaktballen. Er zijn ook proeverijen, waar gratis of tegen een kleine vergoeding lekkernijen kunnen worden geproefd.

Muziek

Zowel cafe-bar De Ruif als Grandcafe de Toren zorgen voor muziek bij hun terras. daarnaast komen Shantykoor Kantje Boord, Vrouwenpopkoor NeNoNi en brassband Apeldoorn. Het multiculturele deel wordt verzorgd door optredens op het podium naast OptiContact Luuk Vos tegenover de Ruif van Molukse viermansband Jocomori. Verder zijn er kraampjes met Turkse en Molukse hapjes.

Voor de dorpskerk voert musicalgroep Medverka drie keer een halfuur durende mini musical op en staat er een levende kerststal van Scouting Vaassen.

Bij Anne kunnen bezoekers genieten van een optreden van pianiste Iris Terpstra. De midwinterhoornblazers uit Ugchelen komen het evenement open ‘blazen’. De kerstman deelt aan de allerjongsten kleine presentjes uit.

Naast de ruimt zeventig kleine kerstbomen in de Dorpsstraat worden drie grote kerstbomen opgetuigd. Na een facebookoproep werden deze spontaan aan de ondernemersvereniging aangeboden. De vrijwillige brandweer van Vaassen heeft haar hulp aangeboden bij het plaatsen van de bomen. Deze komen op de hoek van Dorpsstraat/Deventerstraat, op de hoek van de Dorpsstraat/Kosterstraat en bij makelaar Van Bussel.

In de Jan Mulderstraat wordt een kerstboomgooiwedstrijd gehouden.

Voor het evenement is de Dorpsstraat voor verkeer afgezet tussen 11:00 en 21:00 uur. Dit geldt tevens voor de Jan Mulderstraat ter hoogte van EP Electronics.

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: