Zaterdag presentatie nieuw Prinsenpaar der Rossumdaerpers

door | nov 6, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Natuurlijk gebeurt het traditioneel op 11 november: zaterdag presenteert De Rossumdaerpers op een spectaculaire manier het nieuwe Prinsenpaar. Geheel volgens de gebruiken wordt op de Elfde van de Elfde om elf minuten over elf ’s avonds in de open lucht bekend wie de nieuwe voorgangers van het feest in Vaassen zijn.

De presentatie van de nieuwe Prins en Prinses is al vele jaren in de open lucht, omdat het grote aantal mensen dat dit moment wil bijwonen, niet meer in Residentie bar zaal De Ruif past. Om de spanning er zo lang mogelijk in te houden, worden de toekomstige leiders van het feest zoals gebruikelijk vermomd en met veel bombarie naar het dorp gebracht en duurt het tot het eind van de avond voor iedereen weet wie de gelukkigen zijn.

De Rossumdaerpers luiden carnaval natuurlijk in met een gezellige feestavond vol muziek. Om alles goed te laten verlopen, begint het feest om 21.30 uur in De Ruif, maar vanaf half elf is er ook muziek vanaf de podiumwagen die elk jaar wordt gebruikt voor de dorpsavonden. Deze wagen staat op de parkeerplaats tegenover de Residentie opgesteld. Daarvoor zijn De Rossumdaerpers alle hulp uiterst erkentelijk. Het betekent immers dat het nieuwe paar op een originele wijze, maar ook onder gepaste omstandigheden naar buiten kan treden.

Voor Prins Armando I (van Brink) en Prinses Margo (Tiemens) komt op 11 november een eind aan hun regeerperiode. Tijdens de officiële plechtigheden dragen zij de versierselen die horen bij hun functie over aan hun opvolgers. Traditioneel blijven de namen van de nieuwe leiders van het feest tot dat moment geheim. Na de officiële plichtplegingen die de ‘echte’ start van enkele prettig gestoorde maanden betekenen, bestaat uiteraard volop gelegenheid het nieuwe Prinsenpaar te feliciteren.

Vervolgens kan iedereen zich al vast verheugen op carnaval 2018 dat van zaterdag 10 tot en met dinsdag 13 februari wordt gehouden.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: