Workshop “Gymnasticeren van het recreatiepaard”!

door | mei 16, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

18 Mei, aanvang 19.00 uur

De Zilverdas Vaassen
Hoe kan ik mijn recreatiepaard het best soepel en sterk houden? Ik ben geen dressuurruiter, welke oefeningen kan ik doen om mijn paard te trainen? Zomaar twee vragen waar we tijdens deze workshop dieper op in gaan. Ook (misschien wel juist) onze trouwe recreatiepaarden, waarmee we samen uren door het bos struinen, hebben het nodig dat ze goed in hun lijf zitten. Dat ze sterk en soepel genoeg zijn om ons te dragen.

In deze workshop leer je hoe je dat kunt doen.
Je krijgt een hoop theoretische kennis en uiteraard doen we ook praktische oefeningen zonder paard, zodat je zelf kunt voelen en ervaren wat gymnasticeren betekent.

Tijdens deze workshop:
– Leer je diverse methodes en oefeningen om je paard sterker te maken, zowel vanaf de grond als in het zadel
– Welke oefening welk doel en effect heeft zodat je ze ook gericht en onderbouwd kunt gebruiken
– Ervaar je zelf wat jij moet doen in je lijf om je paard te trainen
– Leer je alles over zijgangen: welke zijn er en waarom zijn ze noodzakelijk om je recreatiepaard te trainen?
– Ervaar je wat je paard voelt in zijn lijf als we diverse oefeningen van hem vragen. Je snapt daardoor nog beter wat voor effect de oefeningen hebben op het paardenlijf.

Lijkt je het leuk om erbij te zijn? Kijk dan voor meer informatie en aanmelden op de site van Equus-Libris: http://www.equus-libris.nl/agenda.html of stuur een mailtje naar info@dezilverdas.nl. Deelnamekosten zijn 35 euro inclusief koffie, thee, wat lekkers, cursusmateriaal en een goodiebag.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: