Deze week start de bouw van meerdere zonnepanelen opstellingen in het Kroondomein Gortel-Niessen.

Er staat al een opstelling waarvan drie huizen profiteren en dit wordt uitgebreid met opstellingen waar nog eens acht huishoudens van profiteren. Dit bijzondere initiatief van de Energie Coöperatie Gortel-Niessen zullen we de komende tijd op de voet volgen. “Zonneenergie opwekken kan niet op onze daken, want deze zijn van riet. Met deze verrijdbare opstellingen op het land kunnen we toch onze eigen energie opwekken”, aldus Bart Marijnen die nauw betrokken is bij de realisatie van dit project.

De bouw van de opstellingen is een bijzondere gebeurtenis. De opstellingen worden in het Kroondomein gebouwd, dus eigenlijk in het land om de huizen heen. Dus niet alles kan via de verharde weg op zijn plaats komen. Gelukkig heeft de Energie Coöperatie Gortel-Niessen al ervaring opgedaan met de bouw van de eerste opstelling een jaar of vijf geleden. Het project is een mooi voorbeeld van hoe inwoners samen aan de slag gaan met energie. Gemeente Epe zal via haar communicatiekanalen de zes weken durende bouw volgen.

Wethouder Erik Visser zal in het najaar samen met het Kroondomein de opstelling officieel openen voor gebruik. Over de opening vertellen wij u graag meer als het dichterbij komt. Volg ook dit bijzondere project en laat u inspireren om aan de slag te gaan!