Een enthousiaste groep vrijwilligers van Koppel-Swoe organiseert voor senioren uit de gemeente Epe verschillende uitstapjes. Woensdag 9 januari is er een Nieuwjaarsreceptie in de Grote Kerk in Epe.

De Grote of Sint Maartenskerk: In de 12e eeuw werd er al gesproken over een ‘houten kerk’ in Epe. Deze stond op dezelfde plek als de huidige Grote Kerk. Na diverse verbouwingen en uitbreidingen gedurende de volgende eeuwen heeft het zijn huidige vorm gekregen.

Uit een akte van 1176 lijkt dat de kerk van Epe een moederkerk was, waaraan de kerken (kapellen) van Hattem, Heerde, Vaassen, Vorchten en Oene toen ondergeschikt waren. Een moederkerk is te herkennen aan het ‘moederkruis’: een kruis waarbij op de twee zijarmen een klein kruis staat. De kerk heeft een prachtig interieur. Denk hierbij aan het doopvont en de toren

De deelnemers worden op 9 januari om 16.00 uur ontvangen in de kerk door gastvrouw mevr. van Zuuk en kunnen, onder het genot van een drankje, elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen.

Daarna is er alle tijd om de mooie oude kerk te bezichtigen.

Deze middag zijn de heren van Huffelen te gast zijn en laten de deelnemers genieten van zang en muziek.

Rond de klok van 17.00 uur staat er een heerlijke stamppot klaar, met als afsluiting koffie of thee.

 

Datum: woensdag 9 januari 2019

Ontvangst: 16.00 uur

Kosten: € 35,00

Opgeven voor 24 december bij Koppel-Swoe, telefoonnummer: 0578-676767

Een programmaboekje met meer leuke uitjes kunt u ophalen op ons kantoor Stationsstraat 25 in Epe of bezoek onze website www.swo-epe.nl voor meer leuke uitjes.