VAASSEN – Bij diverse voetbalverenigingen loopt jong talent rond. Ook bij SV Vaassen zijn wekelijks vier- en vijfjarigen op speelse wijze bezig met de sport. Elke zaterdagochtend op sportpark De Kouwenaar zijn de Mini Fassy’s met elkaar aan het voetballen.

Natuurlijk is dat heel gezellig, maar zeker zo leuk is het om eens tegen leeftijdgenootjes van andere clubs te spelen. Of vooral met elkaar, want op deze leeftijd gaat het om plezier op het voetbalveld. Waarbij de juiste traptechniek wel wordt aangeleerd en ook de spelregels langzaam duidelijk worden.

Afgelopen zaterdag stonden de teams op het hoofdveld bij SV Vaassen. Maar liefst drie teams van de thuisclub. Ook VV Oene, Wissel, CSV Vios, VV Emst en VV Heerde waren present. De kinderen speelden met veel plezier hun onderlinge partijtjes waarbij alle ploegen zonder keeper voetbalden. Er werd door elk team drie wedstrijden gespeeld.

De toeschouwers genoten van de spelvreugde en zagen menig jong talent. Prachtig dat de jeugd zo sportief bezig is. Als verrassing kwamen twee keepers het veld op. De oudste kinderen mochten penalty’s te nemen op de doelman van het eerste van SV Vaassen, Sam Luijkx, de jongsten mochten proberen om SV Vaassen-mascotte Fassy met een schot op  goal te passeren. Een leuke afsluiter van een gezellig  en sportief toernooitje.