Vogelschieten Sint Maartengilde 14 oktober

door | okt 1, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Het vogelschieten in de gemeente Epe, wat jaarlijks wordt gehouden door het Sint Maartengilde, krijgt dankzij de samenwerking met De Rossumdaerpers een unieke impuls. Op zaterdag 14 oktober wordt de voorronde van Vaassen immers voor het eerst binnen gehouden. Dat gebeurt tijdens een extra middag van het Bier und Weinfest.

Sinds de zaterdagavond van de oktoberfeesten in Vaassen werd omgedoopt tot Bier und Weinfest heeft het evenement een extra impuls gekregen. Om het voor iedereen nog leuker te maken, is er voortaan niet alleen meer een avondfeest, maar breekt het feest ’s middags al in volle hevigheid los. In het verleden stond dan het Vogelschieten buiten op het plein voor dorpscentrum De Wieken gepland, maar nu is het verhuisd naar de dan weer tot feestzaal omgebouwde sporthal. Er komen die middag ook topartiesten naar Vaassen om voor een waar spektakelstuk te zorgen.

Het Vogelschieten past daar binnen. Omdat het geweer, waarmee eerst delen en later de romp van een houten vogel naar beneden gehaald moeten worden, slechts beperkt kan bewegen, is het veilig om dit binnen te doen. Zodoende kan het een spilfunctie krijgen tijdens het feest. Om de vreugde nog verder te verhogen, staan er leuke geldprijzen op het spel. Zo kunnen niet alleen individuen meedoen, maar wordt het ook extra leuk om met een groep naar De Wieken te komen en deel te nemen. Dankzij de te winnen prijs kan het immers een goedkope middag en avond vol gezelligheid worden.

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: