VIOS Midwinterloop 2018

door | dec 19, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Op zaterdag 6 januari 2018 wordt voor de 32e keer de “VIOS Midwinterloop” georganiseerd. De loop is interessant voor de prestatielopers van atletiekverenigingen aan het begin van het nieuwe kalenderjaar. Ook deelnemers die minder prestatiegericht zijn, zijn van harte welkom. Zij kunnen de oliebollen er af lopen en het jaar goed beginnen.
Natuurlijk is het vooral gezellig om elkaar zo kort na de jaarwisseling te ontmoeten en het beste voor het nieuwe jaar te wensen. Het financieel resultaat van de dag komt ten goede aan de jeugd van VIOS.

Het deelnemersveld

We prijzen ons gelukkig met een stijgend aantal deelnemers. Vorig jaar hebben we de loop helaas moeten aflasten in verband met de winterse weersomstandigheden, maar in 2016 deden ruim 500 lopers mee. Het zijn atleten van atletiekverenigingen, leden van de eigen of andere voetbalverenigingen,  ‘joggers’ of mensen uit de nabije omgeving die het gewoon leuk vinden om mee te doen. Mooi is het dat buurverenging KCVO al jaren met een grote jeugddelegatie meeloopt. Opvallend is dat circa 40 % van de deelnemers woonachtig is buiten onze regio. Dit laat zien dat de “VIOS Midwinterloop” steeds meer bekendheid buiten de regio krijgt.

Het parcours en voorzieningen

De kortste afstanden worden gelopen rondom de velden van VIOS. Dit in verband met de veiligheid voor de meest jonge deelnemers. De deelnemers aan de langere afstanden (5 en 10 km en de 10 Engelse mijlen) starten en finishen vanaf het VIOS terrein. Na de start worden zij langs een ‘mooi stukje’ Veluwe over verharde wegen richting Niersen en Gortel geleid. Vanzelfsprekend zijn kleedruimtes en sanitaire voorzieningen aanwezig op ons schitterende sportpark. Na afloop kan een drankje en hapje worden genuttigd in ons clubgebouw.

Inschrijven

Wij adviseren u om alvast in te schrijven via de site. Dit is voordeliger en voorkomt onnodig wachten bij de inschrijfbalie. De betaling dient u op de wedstrijddag te voldoen bij het inschrijfbureau. Dit kan vanaf 10.30 uur ’s morgens tot 30 minuten voor aanvang van de loop.

Locatie

SPORTPARK “DE KOUWENAAR”
c.s.v. VIOS Vaassen
WOESTIJNWEG 63
8172 CN VAASSEN

De commissie Midwinterloop zet met de vele vrijwilligers het beste beentje voor ten behoeve van een goed verloop en hoopt jou en u bij de komende editie te ontmoeten.

Ron Eggink, commissievoorzitter

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: