VIOS geeft overwinning uit handen!

door | jan 29, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Na een korte winterstop waarin VIOS enkele goede oefenwedstrijden afwerkte, was het vertrouwen hoog voorafgaand aan de wedstrijd tegen. VIOS mocht aantreden tegen ‘bijna’ buurman Teuge en dus stonden er veel bekenden van elkaar in het veld, wat de nodige derby gevoelens met zich mee bracht.

VIOS schoot uit de startblokken en gaf pressie over het hele veld. Dat pakte al snel goed uit. Ruben Soppe onderschepte de bal van Jasper van Oorspronk en daardoor kwam Dennis de Jong alleen voor de keeper. Van Oorspronk wilde zijn fout goed maken maar beging daarbij een overtreding en dus kwam er een terechte strafschop voor VIOS.

Jelle Pol plaatste de bal  feilloos in de hoek en dus kwam VIOS al snel op 0-1. Trainer Vink van Teuge wisselde gelijk en veranderde van tactiek. Hierdoor ging Teuge beter spelen en kwam de wedstrijd in evenwicht. Aan beide kanten kwamen er wat schot kansen, maar verder dan dat kwam het niet. Wel werd aan het einde van de eerste helft de wedstrijd harder.

In de tweede helft vloog VIOS weer uit de startblokken. De aan de linkerkant weggestuurde Dennis de Jong leverde een perfecte voorzet op Mojo Kilic die beheerst 0-2 binnenschoot. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar toch ging het in de 82e en 83e minuut mis voor VIOS. Marc Hoekstra kon eerst geheel vrijstaand een corner binnenkoppen en daarna een voorzet koel afronden, zodat de stand 2-2 werd. Na deze voor VIOS desastreuze minuten golfde het spel op en neer, maar kwamen er geen goals meer.

VIOS heeft gestreden, maar helaas een zeker lijkende overwinning weggegeven. Volgende week komt nr.2 van de ranglijst Batavia’90 op bezoek in Vaassen, dat de gedoodverfde kampioen Unicum de eerste nederlaag toebracht.