Vierde overwinning SV Vaassen

door | okt 16, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

SV Vaassen wint in een slordige wedstrijd met 0-1 van Alexandria. Vaassen gaf nauwelijks kansen weg en was heer en meester in Apeldoorn. Alexandria had weinig in de melk te brokkelen en toch bleef het lang spannend omdat de bezoekers geen tweede treffer maakten. Al na een kwartier was het spelbeeld van de volledige wedstrijd zichtbaar. Vaassen hield geduldig de bal in bezit en ging op zoek naar de openingstreffer. Alexandria kwam er voetballend niet uit en werd snel onder druk gezet.

Vaassen zat een beetje met zichzelf in de knoop. Verdedigend had de ploeg alles in orde, maar aanvallend was het erg slordig. Het ontbrak aan de zogenoemde ‘eindpass’. Vaassen kreeg in de beginfase kansen via de voet van Wouter van Lent en Remco Hulleman. Tom Tangelder scoorde zelfs, maar dat doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd door arbiter Ten Napel. Spelers van beide ploegen waren in verwarring nadat Ten Napel eerst de treffer goed keurde, waarna Vaassen na het juichen zelf al weer op eigen helft stond opgesteld. Ten Napel ging in beraad met de grensrechter van dienst en keurde de treffer alsnog af.

In de tweede helft ging Vaassen verder waar het mee gestart was, maar nu wilde het ook scoren. Dit deed de ploeg dan ook. Een aanval via de Vaassense rechterflank kon Wouter van Lent promoveren tot doelpunt. Buiten het strafschopgebied volleerde Van Lent de bal in de linker bovenhoek. Het contrast was groot, want luttele minuten eerder tikte Van Lent de bal nog op de paal bij een leeg doel. Vaassen had de nauwkeurigheid niet en maakte daarom ook geen tweede treffer.

Alexandria hield hoop omdat een verdubbeling van de score uitbleef. De Apeldoornse ploeg heeft in de slotfase van de wedstrijd de eerste kansen om te scoren gekregen. Uit een vrije trap kwam de ploeg nog erg dichtbij. Hendriks schoot om de muur met een stuit. Doelman Luijks was nog niet in slaap gesukkeld en redde katachtig.
SV Vaassen wint van Alexandria en boekt daarmee de vierde overwinning op rij. Vaassen was de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg, maar kwam te weinig tot scoren door eigen slordigheden. Directe concurrent SV Twello verloor van SC Brummen waardoor Vaassen nu de enige koploper is.