Vaassense lantaarnpaal in de tuin? Bieden maar!

door | mrt 8, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Altijd al een lantaarnpaal in je achtertuin willen hebben? Sla dan nu je slag! De gemeente Epe biedt er in totaal 53 te koop aan.

Het centrum van Vaassen krijgt een compleet nieuw jasje. Daarbij worden de huidige lichtmasten niet gespaard. Die worden vervangen door led-lantaarnpalen.

Een stuk duurzamer. In dat kader kan ook de actie gezien worden om de bestaande masten te koop aan te bieden. ,,Het zijn mooie modellen van tien tot vijftien jaar oud. Zonde om ze weg te gooien”, reageert Bert Stegeman van het Nederlands Licht Instituut, dat de verlichting in de gemeente Epe regelt.

Voetbalclub

Stegeman zette ze op gemeentewerf.nl, een marktplaats voor het beheer en de inrichting van de buitenruimte. Daarop vind je onder meer glascontainers, buitenspeeltoestellen en bushokjes. En nu dus ook 53 lichtmasten uit hartje Vaassen, 32 goudkleurige en 21 grijze. ,,Ze zijn ook los te koop”, zegt Stegeman. Daarom kunnen particulieren ze aanschaffen. Maar hij heeft zijn hoop vooral gevestigd op verenigingen. De voetbalclub bijvoorbeeld die haar parkeerplaats al jaren wil verlichten, maar niet te diep in de buidel wenst te tasten.

Daarover gesproken. Wat moeten de lantaarnpalen eigenlijk kosten? Op de website staat de afkorting n.o.t.k., ofwel nader overeen te komen. ,,Over de prijs heb ik eerlijk gezegd nog niet echt nagedacht. De hoogste bieder mag ze hebben. Ze zijn vanaf nu te koop en waarschijnlijk aan het eind van het jaar beschikbaar.”

 

Bron: Arnoud Heins
Bron: de Stentor

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: