Vaassen luidt actie Kerkbalans in

door | jan 20, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Samen met een groot aantal andere kerken in Nederland luidt de Vaassense Dorpskerk op zaterdag 20 januari om 13.00 uur haar klokken om aandacht te schenken aan de actie Kerkbalans. De landelijke actie start om 12.00 uur in Baarn.

De actie Kerkbalans is een jaarlijkse campagne van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk in Nederland. Met Kerkbalans vragen lokale kerken hun leden om een financiële bijdrage voor het plaatselijke kerkenwerk. Dit geld is nodig om de kerken financieel gezond te houden, want ze krijgen hiervoor geen subsidies of bijdragen vanuit de overheid.

“Ook al luiden de klokken van de Vaassense Dorpskerk, dat is natuurlijk niet alleen voor onze eigen gemeente bedoeld.”, meldt kerkrentmeester Wim van ’t Einde, “We luiden onze klokken net zo goed voor de andere geloofsgemeenschappen in Vaassen. We gunnen ook hen een goede opbrengst, want ook zij hebben het nodig”.

Vanuit de Dorpskerk gaan veel vrijwilligers voor de kerk op pad om de brieven te bezorgen en een week later weer op te halen. “We zijn erg blij met deze vrijwilligers, want die nemen ons veel werk uit handen”, aldus Van ’t Einde. “Het is voor ons altijd een spannende week, waarin blijkt of we onze begroting waar kunnen maken. Gelukkig dragen onze leden goed bij en snappen ze ook dat ze de bijdrage van tijd tot tijd moeten verhogen om de kerkelijke kosten te kunnen blijven dekken.”

Meer informatie: Wim van ’t Einde, 06-47182663

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: