Vaassen Actief in gesprek met Modevakschool Jeanette

door | nov 20, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Jeanette Schuring, 48 jaar, heeft sinds 1,5 jaar haar naaiatelier vlakbij het Apeldoorns Kanaal in Vaassen. Gelegen aan huis, op de begane grond, heeft zij een gezellig naaiatelier ingericht. Er is plek voor vier cursisten. Zelf zegt ze: ‘Ik vind het contact met mensen erg leuk. Dat ik ze daarbij ook nog eens mijn passie voor naaien kan overbrengen, maakt dat ik het met veel plezier doe!’

 

 

Het handwerken en naaien was altijd al een hobby van Jeanette, maar toen ook haar jongste zoon naar school ging, vond ze het tijd om het serieus op te pakken. Ze begon met een vierjarige opleiding, van coupeuse tot costumière. Haar is niets te gek om te maken en dus aan een ander te leren.

Het voorbereiden op het daadwerkelijk naaien is, volgens Jeanette, iets wat vaak wordt onderschat. ‘Het is niet zo dat je binnen 2 weken een jasje klaar hebt’ aldus Jeanette. Je hebt namelijk patronen die je uit moet knippen, maar dat moet wel dermate secuur gebeuren, waardoor je er later plezier van hebt. Na het patroon, leg je het uit op de stof die je uit moet knippen met uiterste precisie. Daarna komt pas het in elkaar zetten van alle patronen. Maar ook het lezen van de patronen is nog niet zo eenvoudig. Jeanette helpt hier graag bij, wil mensen leren de patronen te lezen zodat ze het thuis ook kunnen.

Haar stoffen haalt ze op de stoffenmarkt in Apeldoorn, Zwolle of Barneveld. Ook Jan Sikkens bezoekt ze regelmatig. Op de foto zie je Jeanette de laatste hand leggen aan een winterjas. ‘Als ik mezelf de kans geef, kan ik elk jaar wel een nieuwe winterjas naaien. Dat vind ik dus echt het leukste om te maken’.

Momenteel heeft zij drie momenten in de week, waarin ze met cursisten werkt. Elke les duurt 2 uur. Ze houdt haar naailessen op dinsdagochtend van 10.00 – 12.00 uur, dinsdagavond van 19.30 uur – 21.30 uur en donderdagavond van 19.30 uur – 21.30 uur. Momenteel heeft ze op vrijdagmiddag ook een groep jonge meiden.

Wil jij ook graag de fijne kneepjes van het vak leren? Wellicht kan Jeanette jou hierbij helpen. De kosten zijn € 35,00 euro per maand. Meer weten of heb je vragen? Jeanette is bereikbaar via haar website modevakschooljeanette.wordpress.com, e-mailadres modevakschooljeanette@hotmail.com of telefonisch via telefoonnummer (0578) 56 02 11.

Enkele voorbeelden …

 

Auteur: Monique Zweekhorst Vaassen Actief

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: