Vaassen 2 – Alexandria 2

door | sep 30, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Het tweede elftal is het nieuwe seizoen met een nederlaag begonnen. Ondanks dat Vaassen de betere kansen had, wist het deze niet te verzilveren en kreeg het in de laatste minuten hiervoor de rekening gepresenteerd. Oude bekende van de Vaassenaren, Derk de Vries, was de uiteindelijke matchwinner.

In de eerste helft kwamen de gasten na een kleine twintig minuten op voorsprong, een bal vanaf het middenveld werd niet goed ingeschat door een Vaassen-verdediger en de rechtsbuiten schoot raak: 0-1. Kort hierna kwam Vaassen op gelijke hoogte, na een pass van Mike leek het er op alsof Jeremy niet meer bij de bal kon komen, maar de keeper en verdediger van Alexandria kwamen met elkaar in botsing en de weg naar de goal lag open: 1-1. Verdere schoten van onder andere Terence en Jeremy brachten niet de gewenste voorsprong, 1-1 was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwamen de blauw-witten (in deze wedstrijd spelend in het rode tenue), zelfs op een 2-1 voorsprong. Peter gaf van achteruit een diepe lage bal op Terence en doordat de keeper de bal niet goed kon verwerken (oorzaak zal voornamelijk de opgelopen blessure zijn geweest), was de kans een makkelijke prooi voor Terence. Hierna had Vaassen het heft in handen en ging het op zoek naar de 3-1, kansen kwamen er wel, maar de bevrijdende 3-1 kwam maar niet. Twintig minuten voor tijd kreeg Alexandria een makkelijke gegeven penalty, Andy van der Meyde werd in de zestien licht aangeraakt en maakte hier dankbaar gebruik van, helaas was zijn strafschop Björn te machtig. Vaassen begon de grip te verliezen en leek vervolgens met een gelijkspel wel genoegen te nemen, maar in de laatste minuut deed Derk de Vries de Vaassenaren de das om, na een solo kon hij simpel doorlopen en vond hij de verre hoek: 2-3. Vaassen verdiende minstens een gelijkspel, maar zal hiervoor de volgende wedstrijd scherper en alerter moeten zijn.

De volgende wedstrijd voor het tweede, zondag 1 oktober, is een uitwedstrijd bij V en L 2. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 10.00 op sportpark ’t Hul.