Uitnodiging voor feestelijke Oranjemiddag op kasteel Cannenburch

door | mei 10, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

VAASSEN – Op donderdag 24 mei om 15.00 uur maken de directeuren van Paleis Het Loo en Geldersch Landschap & Kasteelen hun entree in een Minerva Limousine Landaulette uit 1925 van Z.K.H. Prins Hendrik.

Een feestelijk moment op het plein voor kasteel Cannenburch om de samenwerking tussen beide musea te vieren waarbij alle bewoners uit (en in de omgeving van) Vaassen, Epe, Emst en Oene van harte zijn uitgenodigd.

En bent u deze middag gehuld in een oranje kledingstuk of voorzien van een oranje accessoire? Dan kunt u het kasteel en de tentoonstelling Hoog Bezoek! na aankomst van de limousine om 15.00 uur tot 17.00 uur gratis bekijken.

Over tentoonstelling Hoog Bezoek!

De Oranjes verbleven op slechts enkele kilometers van kasteel Cannenburch vandaan en kwamen regelmatig op bezoek. Sinds koning Willem III heeft kasteel Cannenburch bijna alle vorsten van Nederland mogen verwelkomen. Vijf van deze bezoeken worden uitgelicht op de eerste verdieping in het Bouwhuis.

De Oranjes werden niet alleen in het kasteel maar ook in het dorp Vaassen met veel gejuich onthaald. De vlag hing uit en in de krant werd gretig verslag gedaan van een koninklijk bezoek. Deze Oranjegezindheid kwam tot uiting in het verzamelen van Oranje-souvenirs. De souvenirs varieerden van glazen, bekers en herdenkingsborden tot glas-in-lood ruitjes en feestsigaren. In de ingerichte vertrekken van kasteel Cannenburch worden verschillende van deze voorwerpen getoond. Ook is er een ruimte gewijd aan exclusieve souvenirs, gemaakt van dure materialen of ontworpen door vooraanstaande kunstenaars. De veelal nooit eerder getoonde souvenirs zijn in langdurig bruikleen van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau.

Hoog Bezoek! Tot en met oktober te zien op dinsdag t/m zondag tussen 12.00 – 17.00 uur.

Oranjemiddag  op kasteel Cannenburch; Donderdag 24 mei2018. Aankomst Limousine omstreeks 15.00  uur, daarna kasteelbezoek tot 17.00 uur. Entree: gratis op vertoon van oranje kledingstuk of accessoire.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: