Toneelstuk voor en over jonge mantelzorgers

door | aug 25, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Veel jongeren maken het mee; er is bij hen thuis iemand langdurig ziek. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische ziekte, een handicap of een ernstige verslaving. Dat kan de vader of moeder zijn, maar ook een broer of zus of een ander familielid, zoals opa of oma.
Bij 1 op de 4 jongeren is dit het geval. We noemen deze jongeren ook wel jonge mantelzorgers. Voor deze jongeren is het belangrijk dat ze ter ontspanning leuke dingen doen en dat ze kunnen praten over hun zorgen. SWO/E steunpunt mantelzorg, Koppel en de Kap organiseren leuke avonden voor deze jongeren in de Gemeente Epe en Apeldoorn.

Op 1 september wordt er weer een Jouw Avond voor jonge mantelzorgers uit de Gemeente Epe en Apeldoorn in de leeftijd van 12-18 jaar gehouden. Het wordt een speciale avond omdat deze avond voor het eerst het toneelstuk dat we hebben laten ontwikkelen over een jonge mantelzorger wordt opgevoerd. Het stuk, wat niet alleen een ernstige kant laat zien, maar wat ook hilarische humor bevat, gaat over een jonge mantelzorger Roos en de dingen die zij in haar dagelijkse leven zoal meemaakt.

Na afloop van de avond gaan we samen met gespreksleider Suus verder in gesprek over jullie zelf. Wie ben je en wat zou je anders willen. Samen met Suus gaan we op een zeer actieve manier kijken hoe je dit zou kunnen doen en hoe je het aan zou kunnen pakken. Het wordt zeker geen duf gesprek. De avond begint om 19.00 uur en zal eindigen om 21.00 uur. De toneelavond wordt gehouden in het Triton Gebouw, Jasmijnstraat 36 in Vaassen. De toegang is gratis. Aanmelden kan tot 30 augustus door een mail te sturen naar gerrita.elskamp@swoepe.nl of via een pb op facebookpagina “Jonge Mantelzorgers Epe” of stuur een Whatsapp 0651942209

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: