Als je als mantelzorger symptomen hebt die op corona kunnen wijzen is dat erg spannend. Zeker als je zorgt voor iemand die tot de kwetsbare groep behoort. Dit zijn volgens het RIVM mensen van 70 jaar en ouder en volwassenen ouder dan 18 jaar met chronische aandoeningen. Er zijn nu mogelijkheden voor mantelzorgers om een test aan te vragen.

Kom ik in aanmerking voor een test?

Corona kan iedereen overkomen, dus ook jou als mantelzorger. Als mantelzorger is het goed om te weten of je wel of geen corona hebt. Momenteel is testen alleen mogelijk voor mantelzorgers die zelf klachten hebben die op corona lijken en die voor iemand zorgen die ouder is dan 70 jaar of ouder is dan 18 jaar met een chronische aandoening en in hetzelfde huis wonen.

Wat kan ik doen?

Als je klachten hebt en je wilt worden getest kan je telefonisch contact opnemen met je huisarts of de GGD. Zij onderzoeken of jij mogelijk corona hebt en testen als zij dit noodzakelijk vinden. Als blijkt dat jij corona hebt zal er vervangende zorg moeten worden geregeld. Deze ondersteuning is verder uitgewerkt in de Richtlijn Mantelzorgondersteuning, zie: www.Rijksoverheid.nl

Steunpunt Mantelzorg- ondersteuning en winactie

Steunpunt Mantelzorg is er voor al jouw vragen, voor een luisterend oor, praktische hulp en lotgenotencontact. Wij willen jou de kans bieden om het boek ‘Klein Geluk voor de mantelzorger’ te winnen als extra steuntje in de rug.

‘Klein geluk voor de mantelzorger’ is een boekje in de vorm van recepten die telkens beginnen met een herkenbare situatie of behoefte. Je bent moe, je hebt behoefte aan steun, je wilt rust. De schrijvers geven inspiratie, steun, troost, praktische suggesties, (h)erkenning, ervaringsverhalen en verwijzingen naar inspirerende boeken en websites. Mogelijk kan dit boekje jou in deze tijd ook tot steun zijn. Koppel-Swoe heeft 30 boeken tegen gereduceerd bedrag kunnen kopen bij de Read Shop in Epe. Deze boeken worden weggeven. Ben jij mantelzorger en wil je ook dit boek ontvangen? Dan kan je t/m 25 mei mailen naar g.elskamp@koppelswoe.nl. De 30 mantelzorgers die zijn uitgeloot om een boek te ontvangen krijgen voor 1 juni persoonlijk bericht.

Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe kan jij in deze periode 7 dagen per week bereiken op telefoonnummer 0578-67 67 67. Meer informatie over Steunpunt Mantelzorg vind je op www.koppelswoe.nl/steunpunt-mantelzorg.