SWO/E nam afscheid van haar maaltijdchauffeurs

door | okt 3, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

SWO/E Welzijn & Ondersteuning heeft afscheid genomen van haar vrijwillige maaltijdchauffeurs. Per 1 augustus 2017 is SWO/E gestopt met de maaltijdvoorziening. Voor een grote groep vrijwilligers betekende dit meteen een afscheid van de organisatie. Op woensdag 20 september werden zij nog een keertje in het zonnetje gezet. 

Bij SWO/E Welzijn & Ondersteuning is het gebruikelijk om twee keer per jaar op gepaste wijze afscheid te nemen van vrijwilligers die in dat jaar gestopt zijn met hun vrijwilligerswerk.

Doordat het aantal maaltijdklanten van SWO/E in de afgelopen jaren afnam heeft SWO/E moeten besluiten om per 1 augustus 2017 te stoppen met de maaltijdvoorziening. SWO/E leverde sinds 1976 maaltijden in de gemeente Epe. Stoppen met een dienst betekent voor SWO/E afscheid nemen van een grote groep vrijwilligers; in dit geval de maaltijdchauffeurs.

Op woensdag 20 september waren alle maaltijdchauffeurs door SWO/E uitgenodigd voor een bijeenkomst waarin van hen afscheid genomen werd. Ruim twintig vrijwilligers werden ontvangen in de Ds. Prinszaal van het Kulturhus EGW met een kopje koffie of thee en een gebakje.

Tijdens de koffie met gebak sprak de directeur van SWO/E, Sjaak Bijl, de vrijwilligers toe. Hij bedankte hen voor hun inzet in de afgelopen jaren. Hij blikte nog even terug op bijzondere momenten die er geweest zijn in de jaren waarin SWO/E de maaltijden rond bracht. Maaltijdchauffeurs brachten niet alleen de maaltijden rond maar werden vaak door klanten ingezet om een brief in de brievenbus te doen, een container aan de weg te zetten of zelfs te helpen met het bed opmaken.

Sjaak Bijl wilde ook graag weten hoe de vrijwilligers over de organisatie dachten. Welke zaken zou SWO/E kunnen verbeteren? Waar waren de chauffeurs tevreden over?

De vrijwilligers werden allen bedankt met een pen met inscriptie en een prachtige bos bloemen.

Een aantal chauffeurs heeft nog een andere taak binnen de organisatie en blijven dus verbonden aan SWO/E. Andere chauffeurs gaan op zoek naar ander vrijwilligerswerk en sommigen gaan zelfs maaltijden bezorgen bij de Qualicateraar die een groot deel van de klanten van SWO/E heeft overgenomen.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: