SV Vaassen slaat belangrijke slag

door | okt 29, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

SV Vaassen heeft in de vierde klasse G een belangrijke slag geslagen. De Vaassenaren wonnen van directe concurrent Twello SV met 2-1 en lopen daarmee uit. Door verschillende aspecten was het een prachtige voetbalmiddag. Mooie doelpunten, spanning, kaarten en een kleine tijdelijke dwaling van de arbiter.

De Vaassenaren komen de laatste weken thuis sterk voor de dag. De ploeg neemt het initiatief en bouwt gestaag aan aanvallen. Ze proberen geduldig via balbezit links en rechts te combineren. In de eerste helft had Vaassen het overwicht en daarmee ook de grootste mogelijkheden.

Twello kwam met enkele scherpe counters ook goed voor de dag. Pas in de blessuretijd van de eerste helft drukte Vaassen het kleine verschil uit in een doelpunt. Uit een afgeslagen corner werd de rappe Wouter van Lent weggestuurd. Hij snelde langs een drietal opponenten waarna hij de opgestoomde back Wesley Stegeman vond. Stegeman schoot de bal feilloos in de bovenhoek.

De gasten uit Twello kwamen beter uit de kleedkamer dan Vaassen. Rots in de branding Erik Hagen had in het Vaassense centrum wat opstartproblemen. De oneffenheden in zijn spel brachten Vaassen geen schade. Twello nam geen genoegen met een verlies en wijzigde het speelplan. De ploeg ging hoger druk zetten, met als gevolg dat het ook ruimtes in de rug ging weggeven.

Ruimte waar de Vaassenaren maar al te graag gebruik van wilden maken. Na een scrimmage op het middenveld brak Raymond Stegeman door in de as van het veld. Hij bediende Remco Pannekoek. Hij en Remco Hulleman gingen meerdere combinaties aan en de laatstgenoemde kon binnenschuiven. De verdubbeling op het scorebord bracht Vaassen voor een korte fase wat rust. Het bleek echter een stilte voor de storm.

De ploeg uit Twello posteerde nog meer mensen op de voorste linie en zocht naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er ook nadat Jurrian Berkhoff bestraft werd voor het naar de grond werken van zijn directe tegenstander bij een corner, met een penalty tot gevolg. De bal van de stip werd benut waardoor Twello terug in de wedstrijd kwam.
Arbiter Moussouli eiste deze zondagmiddag ook een hoofdrol op.

De arbiter gaf maar liefst negen gele kaarten. Ook pauzeerde hij de partij even nadat hij zijn administratie meermaals moest controleren. Remco Hulleman werd er door de tegenstander van beticht dat hij zijn tweede gele kaart kreeg. Moussouli werd aan het twijfelen gebracht door de felheid van alle spelers, publiek en de staf. De wissel van Remco Hulleman bracht nog meer onduidelijkheid.

Uiteindelijk mocht iedereen blijven staan en kon de partij weer doorgang vinden.
Vaassen wint met 2-1 van directe concurrent Twello SV en slaat nu een gat van 3 punten, waar Vaassen ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.