SV Vaassen pakt koppositie

door | okt 2, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

SV Vaassen wint ook haar tweede wedstrijd. De ploeg uit Vaassen ging op bezoek bij Groen Wit ’62 te Apeldoorn. De 0-1 overwinning van de Vaassenaren zet hen bovenaan de ranglijst samen met SV Twello.

Vaassen speelde een erg goede eerste helft en een wat zwakker tweede bedrijf.

In de eerste helft deed de Vaassense ploeg veel goed. In balbezit speelde het team een verzorgd positiespel en creëerde kansen. En op moment dat de ploeg de bal niet had, zette het goed druk en veroverde daarmee de bal snel weer terug. In de eerste helft heeft Groen Wit geen enkele keer op goal mogen schieten, terwijl Vaassen een handvol goede kansen creëerde.

De openingstreffer en daarmee de enige treffer van het duel werd gemaakt door Leon Dekic. De jonge Vaassense spits werd bediend door de lange Tom Tangelder. Tangelder werd via de lucht in het strafschopgebied bereikt en hij kon diagonaal de bal klaar leggen voor Dekic. Die kroop voor zijn man en zette daarmee de 1-0 op het scorebord. In de eerst helft kreeg de blauw-witte formatie meerdere kansen o.a. van de voet van Wouter van Lent en Tangelder. Het bleef bij één doelpunt.

In tegenstelling tot de eerste helft had de thuisploeg de tweede helft meer balbezit. Vaassen stond voor en hoefde niet meer te scoren. Toch kreeg het nog een uitgelezen mogelijkheid via de voet van nieuweling Daniël Hulleman. Hulleman werd de diepte in gestuurd, kapte met een soepele voetbeweging de bal af en vuurde op het doel. Hij krulde de bal nipt over.

Het balbezit van Groen-Wit leidde in de eerste fase van de tweede helft nog niet tot directe kansen. De snelle vleugelspelers waren de eerste helft al geneutraliseerd. Met invallers kon Groen Wit toch gevaarlijk worden. Vaassen hield stand maar begon hier en daar toch wat kansjes weg te geven. De bal viel er uiteindelijk niet in waardoor Vaassen met drie punten huiswaarts keerde.

SV Vaassen wint van Groen Wit. De Vaassense ploeg had het in de eerste helft al kunnen beslissen, maar liet het na. In de tweede helft kreeg het bijna de spreekwoordelijke deksel op de neus. SV Vaassen staat op punten gezamenlijk bovenaan met Twello, echter heeft de ploeg uit Vaassen een beter doelsaldo en is daarmee lijstaanvoerder.