SV Vaassen op koers

door | nov 6, 2017 | Nieuws | 0 Reacties

SV Vaassen wint van ZVV’56 met 0-3. De stand geeft niet alleen het vermoeden dat het klasse verschil zo groot was tussen beide ploegen. De stand bleek een werkelijke afspiegeling van het krachtsverschil. De ploeg uit Apeldoorn kwam er nauwelijks aan te pas en Vaassen is daarmee op koers voor de eerste periodetitel van het seizoen.

De formatie uit Apeldoorn startte gretig en gaf bij de opening van de wedstrijd volle druk vooruit. Vaassen is momenteel de ploeg waar op gejaagd wordt en ZVV wilde zichtbaar de eerste ploeg zijn die Vaassen de eerste nederlaag toediende.

Na een kleine vijf á tien minuten ging de storm liggen en nam Vaassen de wedstrijd volledig over. De blauw-witte formatie voetbalde onder de druk vandaan en kon er frank en vrij op los combineren. De wedstrijd was al binnen twintig minuten zo goed als beslist. Deze middag genoot Alex Sangers als spits weer de voorkeur. Hij bewees zijn kracht het gehele duel, kwam al vroeg in het duel twee keer tot scoren.

Het eerste doelpunt van Sangers caramboleerde op vreemde wijze langs de doelman van ZVV’56. Een voorzet van de rechterflank werd geraakt door de sluitpost en half hangend in de lucht kreeg de spits van Vaassen er op vijf meter van het doel nog een voetje tegenaan, 0-1.
De tweede treffer van Alex was er een uit het boekje. Een aanval via de linkerflank kwam bij Peter van Hunnik op het middenveld uit.

De opgestoomde vleugelverdediger Van de Worp sneed het strafschopgebied in en werd met een boogballetje gevonden door Van Hunnik. Van de Worp besloot niet zelf te schieten en met een simpele voetbeweging de bal panklaar voor Sangers te leggen. Deze schoof de bal laag in het doel. In de eerste helft heeft Vaassen meerderde kansen gehad om ook een derde treffer te maken, de ploeg verzuimde echter. ZVV had het moeilijk en kon door de druk van Vaassen nauwelijks combineren.

Na de rust ging Vaassen verder waar het gebleven was. De oranje-zwarte ploeg uit Apeldoorn probeerde weer te vooruit te drukken waardoor een belangrijke zwakte van de ploeg werd blootgelegd. De snelheid achterin was bij de ploeg niet in balans met de ruimte die werd weggegeven. Vaassen kreeg via de voet van Sangers, Tangelder en Van Lent meerdere mogelijkheden om een derde treffer te maken, geen van de pogingen trof doel.

Een derde treffer kwam er wel, maar vanaf elf meter. Wouter van Lent snelde langs de doelman schuin voor het doel, toen hij de bal over de tegenstander in het doel wilde werken raakte deze de bal met de hand. De strafschop werd feilloos benut door aanvoerder Remco Pannekoek.

SV Vaassen wint afgetekend met 0-3 en is weer een stapje dichterbij de eerste periodetitel van het seizoen. Volgende week heeft het aan een gelijkspel genoeg om de eerste prijs van het seizoen te pakken. De ploeg speelt dan tegen directe concurrent  Beekbergen.