SV Vaassen kampioen in miraculeuze apotheose

door | mei 21, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

SV Vaassen wint met 2-1 van Victoria Boys en sleept daarmee de titel in klasse 4G binnen. Directe concurrent Beekbergen verloor opnieuw (2-4) en verspeelde daarmee voor de vijfde wedstrijd op rij punten. In een duel dat de boeken in gaat als de kampioenswedstrijd zal niemand het meer over het spel hebben, en dat is maar goed ook. Het zag er lang naar uit dat Vaassen niet verder zou komen dan een 1-1 gelijkspel tegen Victoria Boys, maar diep in blessuretijd schoot Remco Hulleman Vaassen naar de overwinning.

De overwinningen komen de laatste weken niet meer zo makkelijk als de weken ervoor. Vaassen begon zwak en wist zich maar nauwelijks te herpakken. Het leek wel of de benen van de spelers op hoogspanning stonden door de mogelijke titel. De oranje-witte thuisploeg opende fanatiek en verscheen in de beginfase regelmatig voor Vaassen goalie Sam Luijkx. Vaassen kroop door het oog van de naald. Zelf had de ploeg nog geen kans gecreëerd en toch kwam het voorsprong.

Het inbrengen van Alex Sangers deed de ploeg goed. De spits hield de bal langer in de ploeg en ook juist hij kon Peter van Hunnik in stelling brengen. Van Hunnik haalde de poot aan vanuit de tweede lijn. Een geluk bij een ongeluk voor Vaassen want de bal werd onderweg nog aangeraakt. De doelman wist de bal nog te keren, maar kon niet voorkomen dat Tom Tangelder de openingstreffer kon maken. De kampioenskandidaat gooide de schroom van zich af en begon beter in de wedstrijd te komen. De gastheer wilde echter niet mee werken aan het Vaassense sprookje. Tom Hagen maakte op slag van rust de gelijkmaker, waardoor Vaassen de titel weer uit handen zag glippen.

Na de rust was het spelniveau van Vaassen verbeterd waardoor de ploeg vaker in de buurt van het doel van de tegenstander in balbezit kwam. Dit resulteerde dan ook in een aantal kansen, maar de bal wilde er maar niet in. De ploeg heeft zeker tien kansen nodig gehad om een treffer te maken. Arbiter Özcayan leek op de hand van de Vaassenaren want hij telde zo’n tien minuten blessuretijd bij. In de slot minuut werd Peter van Hunnik recht voor het strafschopgebied in zijn rug gelopen.

Op hoog niveau werd er onderhandeld over de nemer van de daaropvolgende vrije trap. Remco Hulleman kreeg de kans om zich onsterfelijk te maken en Vaassen naar het kampioenschap te schieten, en zo geschiedde. Hulleman schoot de bal laag onder in de hoek. De ploeg kende de tussenstand van Beekbergen waardoor het kampioenschap al gevierd werd bij het winnende doelpunt.

Vaassen is de kampioen van 4G na een spectaculaire inhaalrace. Beekbergen heeft in de competitie 12 punten voor gestaan en torende boven iedere ploeg uit en toch gaat Vaassen er met de titel vandoor.