SV Vaassen heeft slechte hervatting!

door | jan 29, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

SV Vaassen is de hervatting na de winterstop slecht begonnen. De ploeg ging met 1-4 onderuit tegen Brummen. In de eerste helft leek er voor Vaassen geen vuiltje aan de lucht, terwijl het in de tweede helft volledig overlopen werd. De gure wind en matig kunstgras had duidelijk zijn aandeel in de wedstrijd.

Vaassen startte de wedstrijd voortvarend. De klok toonde nog geen 5e minuut toen de bal al in het netje lag. Een mooi uitgespeelde aanval van Vaassen trof doel. Vanaf het middenveld werd Wouter van Lent op de flank bereikt. Hij dribbelde naar binnen om een schot op doel te forceren, het schot kwam er niet van maar een steekpass op Tom Tangelder was een goed alternatief. Tangelder gebruikte zijn lichaam en haalde aan met zijn rechterpoot. De bal belandde in de uiterste verre hoek buiten het bereik van de doelman.

De wedstrijd golfde op en neer en beide ploegen hadden moeite met de sterke wind. Ballen schoten door of bleven stil in de lucht hangen waardoor er regelmatig verrassende situaties ontstonden. Vaassen dacht de rust te halen met een voorsprong en heeft zelfs kleine mogelijkheden gehad om deze uit te bouwen, niets bleek echter minder waar. Op slag van rust bombardeerde Brummen werkelijk het doel met een schot uit de tweede lijn. Vaassense goalie Sam Luijkx kon alleen naar de bal kijken. De bal vloog diagonaal vol het kruis van het doel in.

Na de rust waren de kaarten anders geschud. Vaassen had de overhand niet meer en had met grote regelmaat het nakijken op de snelle counters van Brummen. De ploeg kwam kort na rust op voorsprong nadat ze door het hart van de Vaassense verdediging penetreerde, 2-1. Niet veel later kon Josu Akoy na een slinkse steekpass 3-1 binnen schieten. Ook zijn bal schoot hij onverbiddelijk in het kruis. Vaassen leek de poort nog open te hebben staan want het kreeg zelfs een vierde treffer om de oren na een snelle uitbraak.

Vaassen hervat te competitie met een flinke nederlaag. Concurrenten Beekbergen en Twello speelden tegen elkaar en daar delfde Twello het onderspit, koploper Beekbergen loopt verder uit.