Drie jaar geleden is er voorzichtig in Vaassen een nieuwe sportvereniging opgericht. Eerst onder de vlag van Hanze gym uit Hattem, maar omdat het ledenaantal de afgelopen jaren bleef stijgen gaan ze vanaf 1 september geheel zelfstandig verder en is Vaassen een nieuwe sportvereniging rijker.

SportAcrobatiek Vaassen is de naam van deze nieuwe vereniging en ze zijn ook aangesloten bij de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). De afgelopen periode is men druk bezig geweest om de nieuwe vereniging op te richten en alle bijbehorende zaken te regelen. Hun website www.sportacrobatiekvaassen.nl is inmiddels ook al online en op Facebook zijn ze ook te vinden.

Sportacrobatiek Vaassen houdt zich bezig met acrobatische gymnastiek ook wel Acrogym genoemd. Acrogym is een combinatie van turnen, acrobatiek en dans. Er wordt gewerkt in groepen van twee, drie of vier sporters, die samen de acrobatische oefeningen uitvoeren.

In deze sport komen heel veel vaardigheden samen: behendigheid, kracht, lenigheid, expressie, dans, maar ook psychologische en sociale vaardigheden. Zo is er vertrouwen in de ander nodig. De sporters leren samenwerken, communiceren en (letterlijk en figuurlijk) op elkaar bouwen. Acrogym is dus niet alleen een spectaculaire en spannende manier van lichaamsbeweging, het biedt ook de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen die belangrijk zijn in het dagelijkse leven.

Bij SportAcrobatiek Vaassen verdelen ze de groep in recreanten en wedstrijdsporters. Er is een beginnersuur voor de nieuwkomers en daarna kan men doorstromen naar de overige lesuren.

De groep recreanten is speciaal voor de nieuwkomers. Ze leren de basis van de sport, zoals balans, ritme gevoel en vertrouwen in elkaar krijgen. Ze doen soms twee beginnerswedstrijden (de E- Instap).

In de wedstrijdgroep wordt meegedaan aan regionale-, districts- en landelijke wedstrijden. Bij de wedstrijdgroep wordt er 2 uur tot 6 uur per week getraind, afhankelijk van het niveau. De recreanten trainen 1 of 2 uur, de wedstrijdgroep meestal 6.

Op dit moment hebben ze al twee vaste trainers, Mieke Stegeman en Eline Stegeman-Rotscheid. Daarnaast beginnen 6 sporters van Sportacrobatiek Vaassen komende maand met hun opleiding Assistent Leider 2.

Vaassen Actief wenst de leden van Sportacrobatiek Vaassen veel succes!